Simona Ionescu / Redactor Șef

Cetățenii vor plăti mai mult către stat. Anunțul care îi va înfuria pe mulți!

Cetățenii vor plăti mai mult către stat. Anunțul care îi va înfuria pe mulți!
Primăria Capitalei le-a dat o veste teribilă șoferilor din București. Vor avea de scos bani serioși din buzunare. Parcarea în Capitală se scumpește. 

Prețurile actuale pentru un abonament de parcare variază între 300 și 600 lei. De anul viitor vor fi și mai mari.  Conform ultimelor informații, Primăria Capitalei va scumpi parcările cu 15%. Mai mult decât atât, începând cu ziua de luni, locurile de parcare ce nu au fost achitate vor fi oferite altor șoferi aflați pe lista de așteptare. Conform Antena3, aproape 10.000 de persoane nu au plătit încă tariful pentru parcarea închiriată de la Primăria Capitalei. Doar în sectorul 4 din București sunt peste 2.000 astfel de cazuri.

Pe de altă parte, bucureștenii din Sectorul 2, și-au făcut aproape în totalitate abonamente de parcare. În zonele 5 și 6, aproape 1.500 de abonamente nu au fost prelungite până la ora actuală. Însă numărul cererilor pentru noi locuri de parcare este într-o creștere continuă.

„Sunt mai multe decât în anii trecuţi. De la începutul anului s-au depus 9.700 de cereri de parcare dintre care aproximativ 4.800 au fost soluţionate. Aproximativ 4.850 rămân încă în aşteptare. Pentru că efectiv nu sunt locuri”, a declarat, conform sursei citate, Rareș Hopincă, citymanager Sectorul 5.

Conform informațiilor oficiale, în Capitală, sunt înmatriculate peste 1.8 milioane de mașini, în timp ce  numărul locurilor de parcare abia trece de 230.000.

Cum se poate achita rapid locul de parcare

Persoanele care ocupă un loc special amenajat pot achita mult mai repede suma aferentă, prin SMS, scanarea codului QR sau online, prin intermediul aplicației Parking București. Mai mult decât atât, tichetele preplătite sau cele orare eliberate de operator sau de sistemul de autotaxare reprezintă celelalte modalități prin care șoferii pot achita parcarea.

„Plata parcării publice a devenit mai simplă!

Așa cum am promis, cetățenii au la dispoziție, începând de acum, modalități mai simple pentru plata parcării.

Cele mai rapide metode sunt:

➡️  Scanarea, cu ajutorul telefonului personal, a QR Code-ului de pe panou, care ne direcționează către plată. Tot aici, vom selecta și intervalul de care avem nevoie: 1, 2, 3 sau 4 ore, abonament pentru o zi sau abonament pentru o lună.

➡️ Online, prin intermediul aplicației Parking București și al altor aplicații partenere. De asemenea, serviciul va fi disponibil, în curând, și prin platforma Ghișeul.ro.

➡️  SMS-ul către numărul 7458. Acesta trebuie să conțină doar numărul de ore (sau 1 zi) pentru care doriți să plătiți parcarea și numărul de înmatriculare al mașinii, fără a mai fi nevoie de confirmare.

Celelalte modalități pe care le puteți utiliza sunt:

Tichetele preplătite

Tichetele orare eliberate de operatorul parcării sau prin sistem de autotaxare (parcometru).

Noile panouri vor putea fi găsite în toate parcările publice din Capitală!”, anunța Stelian Bujduveanu, viceprimarul Primăriei Capitalei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre