Parcare publică supraetajată, cu teren de sport pe acoperiș

Parcare publică supraetajată, cu teren de sport pe acoperiș
În Capitală a fost inaugurată prima parcare supraetajată, cu teren de sport pe acoperiș. Se află în sectorul 4, în spatele pieței Berceni-Olteniței. Uite cum funcționează!

În sectorul 4 al Capitalei, în spatele pieței Berceni-Olteniței a fot inaugurată prima parcare publică supraetajată, cu teren de sport pe acoperiș.

Parcare publică supraetajată în Capitală

O parcare supraetajată pe două niveluri cu 148 de locuri a fost inaugurată vineri, 26 iunie, în sectorul 4 al Capitalei. Parcarea are o suprafață construită de 2.318 mp și un regim de înălțime de P+terasă circulabilă, informează Primăria Sectorului 2.

Pe cele două niveluri sunt amenajate 148 de parcaje, dispuse astfel:  85 de locuri la parter, dintre care 10 locuri de parcare sunt rezervate persoanelor cu handicap și 2 pentru autovehiculele electrice.

Locul de parcare costă 120 de lei pe an

Noua parcare este public, iar tarif va fi de 1 leu pentru 2 ore de staționare. La nivelul terasei, au fost amenajate alte 61 de locuri, destinate exclusiv abonaților. Prețul unui abonament pentru persoanele fizice este de 10 lei/lună sau 120 de lei/an, plătibil o singură dată. Pentru persoanele juridice, prețul unui abonament este de 30 de lei/lună.

Elementul de noutate constă în amenajarea pe terasă a unui teren de sport multifuncțional, pentru baschet sau fotbal.

Unic în țară, acesta are o suprafață de 380 de mp, gazon sintetic și este împrejmuit cu un gard de 5 metri înălțime, pentru siguranță.

Accesul în noua parcare se va face pe o rampă de urcare și una de coborâre pentru autoturisme. Accesul pietonal se va face separat de cel auto, iar pentru circulația verticală a persoanelor sunt prevăzute 4 scări închise și 2 rampe cu o lățime de 1 metru ce deservesc nivelurile clădirii.  Pentru evitarea blocajelor, parcarea are o instalație de management, cu rolul de a oferi informații despre numărul de locuri libere sau ocupate.

Citește și:

Fotografie șoc, din vremea în care Rareș Bogdan avea păr și semăna cu Dragnea

Pe unde nu mai ai voie să circuli cu mașina în Capitală

Parcarea este dotată cu instalații de televiziune cu circuit închis

Pentru siguranța utilizatorilor, parcarea din zona Tulnici este dotată cu instalații de televiziune cu circuit închis (sistem de înregistrare și redare a imaginilor), instalații de detecție, semnalizare și avertizare incendiu, plus mijloace de primă intervenție (stingătoare, hidranți interiori și exteriori). Parcarea are și un sistem de colectare și canalizare a apelor pluviale sau rezultate din degivrare.

“Această parcare se găsește într-o zonă care, până mai ieri, arată foarte rău, pentru că era un teren viran, cu depozite de gunoi. Astăzi, avem o parcare de 148 de locuri, cu teren de sport, parc, loc de joacă, verdeață, facilități necesare, de altfel, pentru o viață normală. Vorbim despre un obiectiv complex, multifuncțional, care deservește mai multe categorii de oameni și răspunde mai multor tipuri de nevoi ale acestora. Mai mult, în perioada următoare, acest proiect va fi replicat în toate cvartalele de blocuri din Sectorul 4. Am identificat spații și soluții pentru implementarea acestui proiect peste tot, pentru că nevoia de locuri de parcare este foarte mare”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.