Fotografie șoc, din vremea în care Rareș Bogdan avea păr și semăna cu Dragnea

Fotografie șoc, din vremea în care Rareș Bogdan avea păr și semăna cu Dragnea
Este numărul 2 în PNL. Europarlamentar cu intervenții aprige, căci e bun de gură. Rareș Bogdan a apărut în viața publică a Capitalei aproape chel și cu batistuță la costum, mereu asortată cu cravata. Rețete și Vedete i-a descoperit o fotografie din perioada 1997-2000, când făcea presă la Cluj.

Rareș Bogdan a terminat în 1997 o specializare de științe politice din cadrul Facultății de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai Cluj (UBB). Așa cum a mărturisit în câteva rânduri, a fost coleg și prieten cu actualul șef al SRI Eduard Hellvig. În CV-ul lor apare ”Facultatea de Științe Politice și Administrative (FSPAC)”, instituție care s-a înființat în 1995, în timp ce ei erau studenți, printr-un grant american consistent administrat de The International Research & Exchanges Board (IREX). Pregătire academică serioasă, sub îndrumare americană, deci.

În acei ani de studenție, Rareș Bogdan a intrat în politică și a ajuns în Partidul Național Liberal în urma fuziunii partidului tradițional cu Partidului Alianța Civică, condus la acea vreme de criticul literar Nicolae Manolescu. Avea păr și mustață ca Liviu Dragnea, acesta fiind în acele vremuri membru în partidul lui Roman și Băsescu și activa la Teleorman.

Tinerețea revoluționară a lui Rareș s-a manifestat pregnant în presa clujeană, după ce a abandonat cariera politică,  și a fost marcată de întâlnirea cu femeia care i-a devenit soție. Într-un interviu apărut în revista OK, în octombrie 2017, sub semnătura lui Radu Buzăianu,  jurnalistul Rareș Bogdan și soția sa Florina au povestit din perioada când el avea mustață și locuia la Cluj, iar ea era avocat în București, plecată din Cluj.

Rareș și-a lăsat mustață fiindcă-l ajuta. Dar era arogant

„Florina: Ne ştiam din vedere. E un oraş în care toată lumea se cunoaşte cu toa­tă lumea. Suntem ca o mică sau mare familie acolo. Cum vrei să-i spui.

Rareş: Era acum 10 ani.

Tu ce făceai acolo acum 10 ani?

Rareș: Făceam presă. Scriam editoriale, con­duceam un ziar local, făceam emisiuni. Eram o mică vedetă lo­cală, dar nu asta a inte­resat-o pe Florina atunci, nici acum n-o interesează asta.

Păi, stai să vedem…

Florina: Eu eram avocat stagiar atunci. Veneam în Cluj doar în weekend, în rest locuiam în Bucureşti.

Şi ce ţi-a atras atenţia la Rareş? E un om care-ţi sare în ochi, deci nu mă mir. Dar ce anume de la el ţi-a atras atenţia?

Florina: Îmi pare rău, el m-a remarcat prima dată. Greşesc?

Rareş Nu, nu.

Florina: Avem foarte mulţi prieteni co­muni, unuia dintre ei i-a spus că ar vrea s-o cunoască pe acea brunetă. Eu i-am răspuns că-l ştiu, că-l cunosc. Rareş avea atunci mustaţă.

Te maturiza mustaţa atunci.

Rareş: Da, mă ajuta.

Şi el a întrebat de tine şi de acolo a început ce este acum.

Rareș: La început o deranja că sunt aro­gant.

Şi atunci să întreb invers: dintre toate clujencele, de ce te-ai oprit cu atenţia la viitoarea ta soţie?

Florina: Chiar aşa, ia spune-ne!

Rareş: Avea şi are o candoare şi o since­ritate care pe mine m-au cucerit. E un om foarte direct. E foarte familistă.”

 

Citește și

Liviu Dragnea dus cu duba la DNA. Este inculpat în dosarul Tel Drum