Simona Ionescu / Redactor Șef

Chef Nicolai Tand, cu moralul la pământ. „Mama zicea că Dumnezeu dă doar oamenilor care pot să ducă”

Chef Nicolai Tand, cu moralul la pământ. „Mama zicea că Dumnezeu dă doar oamenilor care pot să ducă”
E unul dintre cei mai iubiți bucătari din România, e întotdeauna apreciat pentru tot ceea ce face, dar sunt puțini care știu cu adevărat prin ce trece Nicolai Tand.

N-a existat emisiune sau concurs în care să fie implicat, unde să nu fie la înălțime. Ce face Nicolai Tand când nimeni nu îl vede.

Nicolai Tand, probleme cu afacerile. “Un ochi râde, unul plânge”

Dincolo de aparițiile televizate în care apare în ultima perioadă, Nicolai Tand își vede de ce știe să facă cel mai bine, arta bucătăriei. Bucătarul și-a deschis în trecut două restaurante care au mers foarte bine, însă pandemia i-a dat de furcă. Din păcate, el a trebuit să pună lacătul pe una dintre locații, dar acesta e optimist, pentru că știe că viața îi va rezerva lucruri bune.

„Mama zicea că Dumnezeu dă doar oamenilor care pot să ducă, nu dă oricui”

„Un ochi râde, unul plânge. Unul a mers foarte bine și pe unul l-am închis în pandemie. Am mai deschis unul. În viață trebuie să mergem înainte. Se întâmplă și să pierzi, nu se poate doar să câștigi. Cred că trebuie să știi să treci peste greutăți și să cauți soluții, nu să stai să plângi. A fost, care-i baiu`…

Nu există numai cu bune, este imposibil. Mama zicea că Dumnezeu dă doar oamenilor care pot să ducă, nu dă oricui. (…) Toată lumea s-a adaptat și atunci m-am adaptat și eu. Recunosc că, atunci când am început să lucrez pe platformele de livrări, mulți cârciumari… adaosul comercial care s-a pus de 20-30% l-au pus pe client.

Eu nu l-am pus la fel, l-am pus mai puțin că m-am gândit și la client, pentru că toți dăm în client. Eu încerc să caut soluții, să discut cu distribuitorii. Am lăsat de la mine.”, a declarat bucătarul într-un interviu pentru Fanatik.

Conduce o Dacie

Deși și-ar permite acum orice fel de mașină, Nicolai nu a uitat niciodată de unde a plecat și, în acest moment, conduce tot o Dacie. Și nu poate să uite momentele prin care a trecut, dar consideră că românii se vaită mult prea mult. „Eu am trăit în case părăsite, am trăit în saivane, printre vaci. Adică am avut o viață destul de… nu mă vait”, a mai spus bucătarul.

A făcut show alături de Feli la emisiunea „Te cunosc de undeva

Un proiect nou în care Nicolai Tand e implicat acum este emisiunea „Te cunosc de undeva„, alături de una dintre cele mai bune voci feminine din acest moment, Feli. Ei s-au transformat pentru prima dată în Alicia Keys și Jay-Z și au interpretat piesa ”Empire State of Mind”.

Jurați și concurenți, au declarat la uniso că momentul a fost unul de-a dreptul spectaculos. „Nu prea am cochetat deloc cu cântatul. Nu prea știu să fi cântat în afară de 2-3 nunți când eram la Maramureș. Am un stres de a învăța textul, după aceea să intru pe ritm, să intru pe voce, pentru că nu știam să… adică, mie îmi dă o notă pe un pian și eu trebuie să încerc să o reproduc, cântând. E un lucru pe care nu l-am făcut niciodată în viața mea. Este un lucru foarte greu”, s-a destăinuit Nicolai.

Sursă foto: instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre