Sushi de post. Rețeta lui chef Nicolai Tand
Bucătarul celui mai urmărit matinal a preparat sushi de post, folosind o sfeclă și o gulie. El a vrut să introducă în meniu sfecla, pentru calitățile ei deosebite în susținerea sănătății organismului.
Sfecla roșie poate fi consumată pe tot parcursul anului, inclusiv în sezonul rece, putând fi ușor procurată și utilizată ca și aliment atât în stare crudă, cât și gătită tradițional. Aceasta reprezintă un supliment nutritiv de-a dreptul miraculos pentru organism.
Gulia este și ea bogată în fibre, și mai este plină de vitamina C, oferind 140% din valoarea zilnică recomandată, la o cană. Studiile au arătat că prin faptul că are un conținut mare de antioxidanți, gulia este un aliat puternic în lupta contra inflamației și diabetului.
un pachet de foi alge Nori
200 gr orez pentru sushi
500 ml apă
30 ml oțet din orez
1 lingură de zahar
2 lingurițe de sare
1 gulie marinată
1 sfeclă roșie fiartă
țelină apio
sos wasabi
sos de soia
maioneză de post
Se fierbe orezul în apă simplă, apoi se lasă la hidratat până când absoarbe toată apa. Într-un bol, se amestecă oțet de orez cu zahăr și sare și se adaugă peste orezul hidratat. Se amestecă bine pentru a se omogeniza gustul.
Sfecla roșie fiartă, se feliază subțire și se ține într-un amestec de wasabi cu sos de soia. La fel se feliază și gulia marinată. Se întind foile de alge, se ung cu wasabi și se așază câte o lingură de orez fiert. Deasupra se așază felii de sfeclă și felii de gulie și se rulează.
Se adaugă peste fiecare rulou de sushi de post câte o linguriță de maioneză de post. În final, rulourile se taie la dimensiunile dorite. În caz că nu aveți gulie marinată, puteți fierbe o gulie și apoi să o lăsați în același amestec de wasabi și sos de soia folosit și în cazul sfeclei.
Sursa: Neatza cu Răzvan și Dani
Face parte din echipa Rețete și vedete încă de la lansarea publicației, în 2020, aducând cu ea o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, la Evenimentul Zilei, dar și în agenții de presă internaționale (Agence France Presse și Associated Press) și radio (Radio 21). De asemenea, activează cu succes și în domeniul relațiilor publice, îmbrățișând proiecte de PR cultural și de business. Este, de mulți ani, PR-ul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara și co-fondator la o publicație unică în peisajul media național, dedicată celor mici și părinților lor, Știri pentru copii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook