Simona Ionescu / Redactor Șef

Chef Nicolai Tand, despre cum a servit-o pe celebra Jennifer Aniston. Bucătarul, impresionat de Alain Delon

Chef Nicolai Tand, despre cum a servit-o pe celebra Jennifer Aniston. Bucătarul, impresionat de Alain Delon
Chef Nicolai Tand e unul dintre cele mai simpatice personaje ale României. Pus mereu pe glume, bucătarul spune întotdeauna tot ce are pe suflet și a mărturisit recent că a fost model în Franța.

A cerșit, a fost model, a fost prins de poliție în Franța și a trecut prin cele mai grele încercări ale vieții. Nicolai Tand a fost invitatul lui Teo Trandafir, iar ce a ieșit a fost un adevărat spectacol.

Nicolai Tand despre Jennifer Aniston: „Și m-a întrebat: ce-mi dai de mâncare?”

Sunt multe celebrități care au mâncat din gustoasele preparate ale lui Nicolai Tand, dar una dintre acestea îi va rămâne în suflet bucătarului, pentru felul în care i-a vorbit. E vorba de Jennifer Aniston. „M-a întrebat cum mă cheamă și dacă îmi poate spune pe nume. Nu vreau să-ți spun ospătare! Și m-a întrebat: Ce-mi dai de mâncare?

Depinde ce vrei, i-am spus. Când mă întreabă lumea ce vreau să mănânce, în primul rând trebuie să știu ce îi place omului. Avem carne albă, avem carne roșie, avem legume… Mi-a zis că vrea un pui. Aveam în acel moment un pui făcut în stil asiatic foarte fain prezentat.

Mi-a spus: merg pe mâna ta. Era făcut la abur, un pui foarte sănătos. Și de băut, ce-mi dai?, a întrebat. I-am spus un vin alb, poate Chardonnay. A, da, Chardonnay, e perfect. Și asta a mâncat. Eu nu țin minte datele, dar atunci știu că era de Ziua îndrăgostiților”, a povestit emoționat, Nicolai Tand.

Când l-a văzut pe Alain Delon, i s-a făcut pielea de găină

Nicolai Tand, discuții de suflet cu Teo Trandafir

Un alt moment pe care Nicolai Tand nu-l va uita este cel în care în restaurantul în care a lucrat în Franța a intrat cel mai mare actor al țării, însuși Alain Delon.

„A fost invitat de cineva și a intrat undeva, prin spate, foarte elegant, cu un buchet de flori, vroia să-i facă cuiva o surpriză.

Cineva comandase la masă pentru toți, iar Alain a spus: Și eu nu am voie să comand pentru mine ce vreau? A spus-o cumva râzând. Ăla săracul, s-a făcut în toate felurile. Fantastic… când a intrat în restaurant, jur, a fost ca în filme, parcă ar fi fost regizat”, a mărturisit bucătarul, punctând că i s-a făcut piele de găină când l-a văzut pe celebrul actor.

„Primul meu mentor în bucătărie a fost mama mea”

Indiferent câte școli a făcut sau cu ce bucătari celebri a lucrat, Nicolai Tand spune că „primul meu mentor în bucătărie a fost mama mea”.

„Mămăliga cu brânză, în straturi, era cea mai bună, dar ce-mi plăcea cel mai mult, după ce am venit acasă după primii doi ani de Franța…

Aveam părul lung, purtam haină de piele… M-a întrebat mama ce să-mi facă de mâncare. Și a spus că-mi face un pui pe care să-l aleg eu din grădină. Că eu tăiam puiul, eu eram bărbatul… Și mi-a făcut un fel de tocană de pui, cu rântaș, cu o lingură de făină și cu smântână. Atunci mi-am dat seama ce înseamnă o mâncare bună. Și ce înseamnă un pui. N-o voi uita în veci acea tocană de pui făcută de mama.

Și i-o pus o jumătate de ceapă. Mama nu gătea pe tocător, tăia folosind cuțitul deasupra tigăii. Punea o jumătate de morcov, puiul, puțină paprika și un pic de apă. Și când scădea, punea o lingură cu făină și făcea un fel de rântaș. Sare, piper și la capăt, o jumătate de cățel de usturoi. Mama era foarte cumpătată, chiar dacă avea, știa să dozeze legumele în mâncare”, a spus el fericit.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre