Simona Ionescu / Redactor Șef

Chef Richard Abou Zaki de la Chefi la Cuțite nu s-a mai putut stăpâni: „Wow! M-am emoționat, incredibil!”

Chef Richard Abou Zaki de la Chefi la Cuțite nu s-a mai putut stăpâni: „Wow! M-am emoționat, incredibil!”
A trebuit să ajungă la Chefi la Cuțite ca să afle și conaționalii lui ce vedetă este. Cel mai tânăr bucătar cu stele Michelin, Chef Richard Abou Zaki, este român și trăiește în Italia. Azi, el nu s-a mai putut stăpâni și a spus tot ce se întâmplă.

Chef Richard Abou Zaki de la Chefi la Cuțite nu s-a mai putut stăpâni în fața emoțiilor care l-au copleșit. Zilele acestea, îndrăgitul bucătar a avut parte de momente aparte. Câștigătoarea Chefi la Cuțite 2024, Andreea Ignat, i-a fost alături la Retroscena, restaurantul său cu stele Michelin, ca să învețe de la el.

Un stagiu de pregătire la celebrul restaurant din Italia a fost premiul-surpriză cu care a fost răsplătită câștigătoarea renumitului show culinar de la Antena 1. Mai exact, stagiul s-a adăugat sumei de 30.000 de euro care a fost premiul obținut de Andreea la câștigarea show-ului culinar.

Chef Richard Abou Zaki de la Chefi la Cuțite nu s-a mai putut stăpâni: „Wow! M-am emoționat, incredibil!”
Andreea Ignat, câștigătoarea Chefi la cuțite 2024, s-a ales cu 30.000 de euro și un stagiu la restaurantul lui chef Richard Abou Zaki (Sursa foto: Instagram)

Chef Richard Abou Zaki  s-a reîntâlnit cu Andreea Ignat, câștigătoarea Chefi la Cuțite 2024

Simpaticul bucătar a dezvăluit cum a fost revederea cu fosta concurentă.

„M-am bucurat foarte mult să o reîntâlnesc pe Andreea, de data aceasta la Retroscena, unde a avut prilejul să descopere unele dintre secretele bucătăriei noastre cu o stea Michelin și să lucreze alături de echipa mea. Un astfel de stagiu trebuie să aibă niște ecouri puternice în formarea unui bucătar pe acest drum. Este o experiență care trebuie să-ți rămână în suflet toată viața. Eu așa am început, cu un stagiu la un restaurant de trei stele Michelin.

Ți se deschide ușa către o lume diferită, unde ai ocazia să descoperi lucruri cu totul noi din arta culinară, primești informații prețioase care apoi își pun amprenta asupra felului în care vezi gastronomia. Iar eu asta mi-am propus să-i ofer câștigătoarei”, a declarat chef Richard Abou Zaki.

Chef Richard Abou Zaki de la Chefi la Cuțite nu s-a mai putut stăpâni: „Wow! M-am emoționat, incredibil!”
Andreea Ignat, câștigătoarea Chefi la cuțite 2024, a ajuns la restaurantul lui chef Richard Abou Zaki, pentru un stagiu (Sursa foto: Instagram)

Extrem de încântată de experiență, Andreea a recunoscut că ceea ce a învățat acolo, în câteva zile, i-a schimbat viziunea asupra carierei pe care și-a ales-o. totodată, a dezvăluit despre cum e organizată bucătăria condusă de Chef Richard Abou Zaki.

„Aici am învățat să combin rigoarea cu creativitatea, să prețuiesc fiecare detaliu și să transform mâncarea într-o poveste. Am lucrat alături de echipa lui minunată. Fiecare preparat este pregătit cu maximă atenție: sunt 11 oameni care gătesc pentru 18 persoane. Eu am lucrat și pe deserturi, dar și pe startere și montarea farfuriilor care plecau apoi spre clienți.

Într-una dintre seri se afla acolo și un cuplu de români din Tulcea și a fost emoționant momentul. A fost mai mult decât un stagiu: a fost o lecție de excelență, care m-a inspirat să-mi ridic standardele și să-mi urmez pasiunea cu și mai multă dedicare. Sunt recunoscătoare pentru această experiență transformatoare”, a declarat Andreea Ignat.

Chef Richard Abou Zaki de la Chefi la Cuțite nu s-a mai putut stăpâni

Pentru celebrul bucătar a fost o perioadă de emoții maxime. Chiar în zilele în care Andreea Ignat se afla acolo, restaurantul său a fost vizitat de foarte mulți români.

„M-am emoționat, jur! E incredibil. Persoanele acestea veneau din București, cu mașina, pe la Porto San Giorgio, ca să se ducă în Franța, unde ele trăiesc, și nu știu ce traseu au făcut ca să ajungă aici, ca să trăiască experiența Retroscena.

Nu pot decât să le mulțumesc acestor persoane care au venit aici anul acesta și anul trecut! Mi-au spus că au avut o masă „luminată”, că am reușit să le transmit ceva ce nu știau, despre fine dining și că au venit să trăiască experiența asta Michelin, e wow. Sunt fără cuvinte”, a mai declarat chef Richard Abou Zaki de la Chefi la Cuțite. Restaurantul a fost vizitat și de un grup de români din Târgoviște, care a venit special pentru a lua masa aici.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri