Simona Ionescu / Redactor Șef

Chipsuri ilegale, căci pot fi mortale. Un mare chef a decis să le vândă

Chipsuri ilegale, căci pot fi mortale. Un mare chef a decis să le vândă
Când vine vorba de ciudățenii alimentare, rămânem în Asia. Acolo găsim, în mod tradițional, insecte servite pe post de gustări. Dar mai găsim și pești otrăvitori. O fracțiune de secundă de neatenție în bucătărie, și un preparat care se anunța delicios va trimite consumatorul direct în sicriu.

Când vorbim de pești mortali ne gândim la rechini și la piranha, mai ales. Cu siguranță mai sunt și alte viețuitoare care ar putea să vă atace în apă.

Fugu-ul japonez sau blowfish, este atât de otrăvitor încât cea mai mică greșeală în prepararea lui ar putea fi fatală consumatorului. Aici, se spune, e toată „șmecheria„ cu apetența pentru acest pește. Îl ai în farfurie, dar e riscant. După o serie de incidente, administrația din Tokyo a hotărât la un moment dat să permită doar bucătarilor foarte instruiți și special autorizați să servească felul acesta de mâncare.

Fugu este o delicatesă scumpă în Japonia, iar restaurantele care servesc acest pește sunt printre cele mai bune din țară. O masă începe de la 120 de dolari pe porție, dar oamenii sunt dispuși să plătească.

Chipsuri ilegale în America

Josh Scherer, bucătarul faimos de la Good Mythical Morning, a avut întotdeauna o fascinație pentru fugu. Recent a dezvoltat o linie de chipsuri cu aromă de fugu, împreună cu oamenii de știință de la MSCHF. El susține că aceste chipsuri sunt perfect sigure. „Întotdeauna mi-am dorit să știu ce gust are peștele fugu, dar, din cauza faptului că te poate ucide, este în mare parte ilegal în SUA”, a scris Scherer într-o postare recentă pe Instagram. El a anunțat că lansează  o linie de „Chips-uri ilegale” cu arome extrem de exotice.

În afara de fugu, mai folosește si brânză Marzu – numita uneori „brânză cu viermi”. Este o brânză tradițională din lapte de oaie din Sardinia, care conține larve de insecte vii.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre