Simona Ionescu / Redactor Șef

Chipsuri din mălai și cartofi. Gustări pentru diabetici și pofticioși

Chipsuri din mălai și cartofi. Gustări pentru diabetici și pofticioși
Chipsuri care nu îngrașă și nici nu cresc glicemia. Uite două rețete delicioase de chipsuri, ușor de făcut.

Un diabetic trebuie să fie atent la ce mănâncă. Nu numai zahărul crește glicemia. Dar ce să mănânci dacă vrei să ciugulești între mese? Niște chipsuri delicioase și crocante de mălai sau de cartofi!

Chipsuri din mălai și cartofi. Gustări pentru diabetici și pofticioși

Chipsuri din mălai și cartofi o soluție pentru cei care vor să ronțăie ceva între mese. Sunt circa 800.000 de persoane bolnave de diabet, în România.

”După micul dejun, glicemia crește de două ori mai mult decât după masa de prânz sau cină. Este foarte important să diminuezi cantitatea de carbohidrați de la micul dejun”, spune Mircea Ioan, în cartea ”Carte de bucate pentru diabetici”.

Chipsuri din mălai

 Ingrediente 

  •  100 g mălai fin
  •  100 ml apă
  •  2 linguri ulei
  •  Sare, boia, piper.

Mod de preparare 

Apa și uleiul se pun pe foc și, după ce au clocotit, se toarnă imediat peste mălai. Se amestecă bine cu o lingură și se lasă să se răcorească 15 minute.

Apoi, se frământă puțin aluatul adăugând boiaua, sarea și piperul.

Se întinde aluatul în foaie foarte subțire, se mai presară cu sare și piper, după gust. Se taie triunghiuri și se pun în tava de copt a aragazului.

Se da tava la cuptor pentru 15 minute până ce triunghiurile de aluat devin uscate și crocante.

Chipsuri de cartofi la cuptor

Ingrediente 

  •  2 cartofi mari
  •  2 linguri de ulei
  •  sare, piper, chimen sau alte condimente (ierburi aromate, piper și boia iute etc.)

Mod de preparare  

Cartofii se spală, se curăța și se taie în discuri cât mai subțiri. Feliile se pun în apa foarte rece, se clătesc în mai multe ape și se lasă în apă vreo 10 minute.

Apoi se scot pe un ștergar și se tamponează bine să nu rămâne feliile ude.

Chipsurile de cartofi se așează apoi într-o tavă, pe o foaie de copt și se sărează și se condimentează. Deasupra se stropesc cu foarte puțin ulei.

Se coc la 170°C circa 20 minute până se rumenesc.


Micul dejun pentru diabetici. Mănânci mult și bine

Marmelada de portocale. Este bună și pentru diabetici

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre