Zahăr în cantități mai mari decât are nevoie organismul poate crea probleme de sănătate. La sfârșitul mesei, orice este un carbohidrat va fi digerat și descompus în zahăr simplu.
Zahăr nu se găsește doar din alimente dulci, ci din multe surse. Chiar și preparatele sărate. Semne că mâncați prea mult zahăr.
Semne că mâncați prea mult zahăr
Zahăr se găsește în multe alimente, nu doar în cele dulci. Este conținut inclusiv în produsele sărate.
Glicemia necontrolată poate fi extrem de periculoasă pe termen lung. Poate deteriora nervii și vasele de sânge în timp, ceea ce poate duce la pierderea senzației la nivelul picioarelor și la compromiterea vederii.
Prea mult zahăr. Semne care vă pot alerta
Excesul de zahăr se poate manifesta pe corp sub formă de etichete ale pielii și o întunecare subtilă a pielii, care poate fi văzută în pliurile brațelor, axilelor, gâtului, inghinei sau frunții.
Un semn subtil că o masă are prea mulți carbohidrați (sau zahăr) în ea este dacă doriți să faceți un pui de somn imediat după ce ați mâncat.
Creșterea rapidă a greutății corporale s-ar putea datora consumului prea mult de zahăr.
Dacă nivelul zahărului din sânge este în mod constant crescut, acesta va determina sete crescută și creșterea urinării.
Prea mult zahăr crește glicemia
Prea mult zahăr. La ce să fim atenți
Nu neaparat. Igiena dentară regulată are o importanță extremă în prevenirea cariilor dentare, dar zahărul este responsabil pentru deteriorarea dinților.
Alimentele crocante, cum ar fi covrigei, chipsuri, biscuiți și fursecuri, se pot lipi de suprafața dinților mult timp după ce ați mâncat gustarea. Acestea sunt capabile să provoace mai multe daune, cu cât mai mult timp li se permite să stea neatenți pe dinți.
Cineva care consumă o mulțime de băuturi răcoritoare sau sucuri, unde lichidului lipicios i se permite să scalde dinții în zahăr, poate accelera și cariile dentare.
Recomandarea specialiștilor pentru a menține zahărul în echilibru în dietă și în organism ar fi să vă bucurați de alimente în cea mai puțin procesată formă.
O farfurie echilibrată în timpul meselor este mai importantă decât o listă de alimente specifice de mâncat sau de evitat.
Asigurați-vă că păstrați carbohidrații la o dimensiune nu mai mare decât pumnul, un sfert din farfurie o proteină și jumătate din farfurie plină cu legume.