Nu consuma asta pe stomacul gol. Alimente interzise la micul dejun

Nu consuma asta pe stomacul gol. Alimente interzise la micul dejun
Prima masă este extrem de importantă, căci ne oferă energie pe întreaga zi. Există însă alimente pe care sa nu le consumi în astfel de situații. Nu consuma asta pe stomacul gol.

Micul dejun este foarte important, căci oferă energie pentru întreaga zi și dă startul obiceiului alimentar. Însă nu orice aliment este bun pentru digestie. Aflăm în rândurile de mai jos ce să evităm la prima masă a zilei. Nu consuma asta pe stomacul gol. 

Nu consuma asta pe stomacul gol 

Mâncarea picantă

Consumul de condimente și ardei iute pe stomacul gol poate irita mucoasa stomacului, ceea ce poate duce la reacții acide și crampe. Sunt de natură înțepătoare și pot declanșa indigestie.

Citrice

Fructele sunt întotdeauna foarte sănătoase dacă sunt consumate la momentul potrivit. Consumul de citrice pe stomacul gol poate crește producția de acid. Mai mult, prea multe fibre și fructoză din fructe pot duce, de asemenea, la încetinirea sistemului digestiv dacă sunt consumate pe stomacul gol. Ar trebui să evitați mai ales să mâncați fructe cu fibre dure, cum ar fi guava și portocale, dimineața devreme.

Cafea

A începe ziua cu o ceașcă de cafea este o practică foarte obișnuită. Pare a fi o modalitate ușoară de a rupe din somn, dar consumul de cafea pe stomacul gol poate duce la aciditate. Stimulează secreția de acid clorhidric în sistemul digestiv, care provoacă gastrită la unii oameni.

Legume crude

Acesta este special pentru cei care sunt la dietă și cred că salatele sunt excelente în orice moment al zilei. Este posibil ca legumele crude sau o salată să nu fie cel mai bun lucru pe care să îl consumi pe stomacul gol. Acestea sunt pline de fibre grosiere, care pot pune o sarcină suplimentară pe stomacul gol. De asemenea, pot provoca flatulență și dureri abdominale atunci când sunt consumate pe stomacul gol.

Băuturi gazoase

Băuturile gazoase sunt dăunătoare pentru sănătatea noastră, indiferent de ora din zi, dar sunt și mai grave atunci când sunt consumate pe stomacul gol, deoarece acizii carbogazoși se amestecă cu acizii stomacului, provocând diverse probleme de sănătate, cum ar fi greața și gazele. Stomacul tău elimină acidul pentru a ajuta la digestia alimentelor și, dacă nu există alimente în burtă, introduci doar acid suplimentar în sistemul digestiv, care ar putea duce la crampe sau dureri de stomac.

Foto: Facebook

Top 3 rețete de dressing pentru salate savuroase