Simona Ionescu / Redactor Șef

Chitila, sub paza „mascaților” din ziua de 8 martie. Șoferițele credeau că primesc flori

Chitila, sub paza „mascaților” din ziua de 8 martie. Șoferițele credeau că primesc flori
Poliția este în alertă ca să preîntâmpine orice incident între clanuri rivale. Luni seara, mascații și echipaje auto erau prezenți pe drumul care leagă Bucureștiul de comuna Chitila.

A fost aglomerat pe șoseaua respectivă în seara de 8 martie. Mașinile înaintau bară la bară. Șoferii nu s-au impacientat, fiindcă sunt frecvente astfel de situații în zona respectivă. Abia când a început să apară un baraj cu mascați și polițiști au început să bănuiască că se întâmplă ceva. S-au gândit la o razie. Însă șoferii nu erau opriți ci doar rugați să încetinească și le erau luminate geamurile cu lanterna când treceau prin dreptul polițiștilor.

Unii au crezut că e căutat vreun infractor, șoferițele ne-au mărturisit că sperau să li se ofere flori, așa cum le-au obișnuit polițiștii de la Rutieră de ani de zile. Nu s-a întâmplat nimic din toate acestea. Iar astăzi, 9 martie, la lumina zilei, mascații erau tot pe șoseaua Chitila.

Acțiunea Poliției are legătură cu o crimă. O crimă oribilă, petrecută în America

Aly Sadoveanu, cunoscut după această poreclă de toate clanurile din București și Ilfov, a fost ucis în America, dar va fi înmormântat în Chitila, după ce va fi jelit de membrii clanului. Ieri dimineață, trupul lui Aly fusese adus în țară și apoi acasă.

Polițiștii au fost băgați în alertă maximă. La casa interlopului s-au adunat lăutarii, pentru a jeli moartea acestuia. Gruparea Sadoveanu este una foarte cunoscută în București. O rețea care și-a desfășurat nestingherit activitatea ani de zile. Polițiștii spun că se ocupă cu proxenetismul, cămătoria, taxe de protecție și organizarea rețelelor de cerșetorie. De asemenea, de-a lungul timpului, interlopii din gruparea Sadoveanu au mai comis tâlhării cu violență, furturi auto și au fost implicați în trafic de droguri. Au existat multe conflicte sângeroase și cu clanurile rivale.

Aly Sadoveanu, înmormântat în Chitila

La fel ca și alte clanuri, și-au spălat banii în zona imobiliară.

Remus Mincă, poreclit Nat, este unul dintre liderii acestui clan. Săptămâna trecută, douăzeci de membri ai clanului din Chitila au fost reţinuţi de Parchetul Capitalei. Sunt auzați de fapte de violenţă, tâlhării, înşelăciuni şi favorizarea infractorului.

Tribunalul Bucureşti a emis mandate de arestare doar pentru zece dintre aceste persoane. Parchetul a făcut recurs.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre