Simona Ionescu / Redactor Șef

Cine este ultimul milionar al lumii. S-a îmbogățit în doar două luni

Cine este ultimul milionar al lumii. S-a îmbogățit în doar două luni
Un bărbat a devenit milionar „peste noapte”, într-o monedă care a apărut ca o glumă. Marea inspirație i-a venit de la Elon Musk.

Un american care, inspirat de Elon Musk a investit în dogecoin, este ultimul milionar al lumii. În doar două luni a devenit milionar, iar averea continuă să îi crească. S-a împrumutat inițial, dar în timp record banii nu au mai fost o problemă pentru el.

Glauber Contessoto (33 de ani) a fost consecvent unei idei și a devenit milionar. Nu în dolari sau în euro, ci în dogecoin, o monedă derivată care a apărut în anul 2013. El a aflat despre dogecoin de pe Reddit, și s-a gândit să investească în această oportunitate. Glauber „a băgat” 180.000 de dolari în dogecoin, atunci când o unitate valora 4,5 cenți.

A fost inspirat de Elon Musk

Moneda a apărut ca o glumă, iar proaspătului milionar i-a plăcut această comunitate care se închegase în jurul monedei virtuale. De asemenea, a fost inspirat și de meme-ul „Doge” Shiba Inu. Dar el s-a ghidat după sfaturile oferite de celebrul Elon Musk. „Un motiv pentru care mi-am plasat economiile în dogecoin este Elon Musk”, care a scris în mod repetat pe Twitter despre criptomonedă.

Cine este ultimul milionar al lumii. S-a îmbogățit în doar două luni

Deși nu este clar dacă tweet-urile lui Musk în sprijinul monedei au fost serioase, „cred că tipul este un geniu”, a spus Glauber Contessoto, conform cnbc.com. Glauber Contessoto susține că pe 15 aprilie la ora 18:00 a devenit milionar în dogecoin. „Am stat treaz toată noaptea, uitându-mă la ecran”, spune Contessoto.

El a mai spus că a crescut în condiții de sărăcie extremă, așa că „afacerea este una imensă pentru mine”. Contessoto care lucrează la o companie in industria muzicală, din Los Angeles, scrie Evenimentul Zilei. A povestit că nu avea bani pentru a cumpăra dogecoin, așa că și-a asumat un risc destul de mare. Bărbatul și-a folosit toate economiile, dar s-a și împrumutat la diverse persoane.

Dogecoin, o monedă „volatilă”

Dogecoin este o monedă virtuală derivată din Litecoin introdusă pe 8 decembrie 2013. Dogecoin îl înfățișează pe sigla sa pe Shiba Inu din fenomenul pe internet Doge. La fel ca și în cazul Bitcoin, monedele Doge se generează pe baza rezolvării unor blocuri de ecuații.

Cumpărarea pe marjă poate fi foarte riscantă, și asta deoarece investitorii folosesc bani împrumutați pentru a tranzacționa. Dacă investitorul suferă pierderi și nu ar putea rambursa imediat suma împrumutată, ar trebui să ramburseze și dobânzile.

Experții nu au mare încredere în moneda dogecoin. Ei consideră că moneda este una extrem de speculativă și este așa-numitul comerț cu meme bazat pe buzz-ul social media. Astfel că investitorii ar putea ieși pe minus. În acest moment, Contessoto deține în dogecoin echivalentul a 1.081.441,29 de dolari.

Sursa foto: Instagram

Martin Scorsese e viral pe Tik Tok. Ce a făcut, alături de fiica sa

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre