Chiar dacă nu este atât de veche ca Paștele sau Rusaliile, Nașterea Domnului este considerată cea dintâi sărbătoare specific creștină.
Cine rostește această rugăciune în sfânta zi de Crăciun va fi ferit de toate relele
„Căci un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: «Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii». El va face ca domnia Lui să crească, şi o pace fără sfârşit va da scaunului de domnie al lui David şi împărăţiei lui, o va întări şi o va sprijini prin judecată şi neprihănire, de acum şi-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oştirilor” (Isaia 9:6-7).
Tată din Ceruri, te rog să-mi binecuvintezi familia, prietenii, rudele si pe cei pe care îi iubesc
Pentru a avea parte doar de lucruri bune nu doar în ziua de Crăciun, ci tot anul, dar și pentru a avea parte de liniște și a fi feriți de rele, e bine să rostiți pe 25 decembrie această rugăciune. Poate face adevărată minuni dacă e spusă din suflet. „Tată din Ceruri, te rog să-mi binecuvintezi familia, prietenii, rudele si pe cei pe care îi iubesc. Și pe cei care citesc această rugăciune chiar acum.
Arată-le Tu o nouă imagine a dragostei și puterii Tale nemărginite. Duhule Sfânt, te rog să-i ajuți, chiar în acest moment. Acolo unde există durere, te rog să le dăruiești pacea și mila Ta. Acolo unde există îndoială, te rog să le inspiri o încredere înnoită prin Harul Tau. Unde există o nevoie, te rog să le-o împlinești. Binecuvintează-le Tu căminul, familia, munca, dă-le Înțelepciune și Lumină în viața lor.
Binecuvintează-i când pleacă și când se întorc acasă, mergi înaintea lor și deschide-le calea. Călăuzește-i și ocrotește-i clipă de clipă în toată viața lor. Iartă-le lor păcatele făcute cu voie sau fără de voie, cu știință, din neștiință sau pe cele pe care nu și le amintesc. Condu-i Tu pe Calea Ta Cea Sfântă, În Numele Fiului Tău, Iisus Hristos. Doamne Tată, Fiule și Duhule Sfânt, vă mulțumesc că veți face mai mult decât pot eu cere. Amin!”
Sursă foto: crestinortodox
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook