Simona Ionescu / Redactor Șef

Cine sunt cei care i-au dat lui Alec Baldwin pistolul cu care a ucis. Ancheta Poliției e în plină desfășurare

Cine sunt cei care i-au dat lui Alec Baldwin pistolul cu care a ucis. Ancheta Poliției e în plină desfășurare
Alec Baldwin este devasta după întâmplarea nefericită prin care a trecut pe platoul de filmare. Poliția din Santa Fe County este în plină anchetă, dar a stabilit cine a manevrat pistolul înainte de uciderea directorului de imagine.

Este limpede că actorul a împușcat-o și ucis-o accidental pe Halyna Hutchins, directorul de imagine. Polițiștii au aflat cum s-au derulat faptele, inclusiv că pe platourile de filmare s-au derulat în acea zi niște nemulțumiri de natură sindicală privind condițiile de muncă.

Armurierul și asistentul de regizor care s-au ocupat de recuzită și i-au înmânat lui Alec Baldwin o armă ce s- dovedit fatală au fost identificați. Pe de altă parte, scrie Daily Mail, în acea zi unii membri ai echipei au părăsit lucrul la filmul Rust din cauza problemelor de siguranță chiar înainte de tragicul eveniment.

Procurorul a eliberat vineri un mandat de percheziție pentru platourile de filmare unde a fost ucisă Halyna Hutchins (foto).

S-a stabilt astfel că tânăra armurier Hannah Gutierrez (24 de ani) a așezat trei arme de recuzită pe un cărucior în afara locului de filmare, iar primul asistent de regizor Dave Halls a luat pistolul din cărucior și l-a adus înăuntru lui Alec Baldwin, fără să știe că era încărcat cu cartușe.

”Arma rece!”, a strigat Halls înainte de a-i înmâna pistolul lui Baldwin, folosind expresia pentru a semnala distributorilor și echipajului că pistolul poate fi folosit în siguranță la fața locului, se spune în actul oficial al Poliției, conform Daily Mail.

Câteva secunde mai târziu, filmând o scenă în interiorul unei biserici în stilul Old West, Baldwin se pare că a țintit spre cameră și a apăsat pe trăgaci. A omorât-o accidental pe Halyna Hutchins în timp ce aceasta îl filma și l-a rănit pe regizorul Joel Souza, care stătea în spatele ei.

A fost un singur glonț, a stabilit ancheta, care a trecut prin corpul lui Halyna.

Pistolul cu care a tras focul mortal a fost un revolver Colt în stil vintage, a aflat în exclusivitate DailyMail.com.

În filmul, plasat în Kansasul anilor 1880, Alec Baldwin joacă rolul lui Harland Rust, al cărui nepot este condamnat la spânzurare pentru o crimă accidentală.

Cine sunt cei care i-au dat pistolul cu care a ucis lui Alec Baldwin

Gutierrez Reed (foto), 24 de ani, este fiica legendarului armurier de la Hollywood și consultant în arme de foc Thell Reed, care a antrenat-o de la o vârstă fragedă, a spus ea într-un interviu recent.

Ea a spus în podcast că a terminat recent primul ei film ca armurier principal în The Old Way, cu Nicolas Cage în rolul principal. „Aproape că nu am acceptat postul pentru că nu eram sigură dacă sunt pregătită, dar făcând-o, totul a decurs foarte bine”, a spus ea în interviul de luna trecută.

După împușcarea celor doi, tânăra armurier a luat pistolul și o carcasă uzată, care au fost predate poliției, împreună cu alte arme și muniție folosite pe platou.

Alec Baldwin și-a schimbat costumul pe care îl purta, care era pătat de sânge, și l-a predat poliției.

David Halls, cel care i-a dat efectiv pistolul actorului, este un asistent de regizor veteran. A avut zeci de participări la producții care implică arme de recuzită, inclusiv Fargo, The Matrix Reloaded și comedia polițistă TV Reno 911.

În 2000, Halls a fost primul asistent de regizor al celei de-a doua unități la The Crow: Salvation Este continuarea filmului în care fiul lui Bruce Lee, Brandon Lee, a fost ucis într-un accident de filmare, tot cu pistol, în 1993, scrie sursa citată.

Niciunul dintre ei, până în acest moment, nu a fost acuzat sau numit suspect în acest caz. Ancheta Poliției este încă în desfășurare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre