Simona Ionescu / Redactor Șef

Cine sunt românii care vor primi vouchere de 3000 de lei. Ce criterii trebuie să îndeplinească

Cine sunt românii care vor primi vouchere de 3000 de lei. Ce criterii trebuie să îndeplinească
Potrivit unui proiect aprobat de Consiliul Local Constanța încă din ianuarie, românii care suferă de depresie vor primi 3000 de lei pentru a se trata.

Din păcate însă, nimeni nu a depus până în acest moment dosarul pentru a putea să beneficieze de acest ajutor de la stat.

Organizația Mondială a Sănătății spune despre depresie că este boala secolului, iar statisticile arată că doar în Europa suferă de această maladie peste 40 de milioane de oameni. Iar în România și Constanța situația e gravă, de aceea orașul de la malul mării e primul care va acorda suferinzilor vouchere de 3000 de lei.

În acest loc, potrivit datelor întocmite de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, în perioada 2014-2020, numărul celor înregistrați cu depresie a crescut cu aproape 14%. În acest moment se înregistrează 30.000 de persoane, din care 14.000 sunt femei.

Care sunt documentele necesare

Pentru a intra în posesia voucherelor de 3000 de lei, cei care suferă de depresie trebuie să aibă toate documentele puse în ordine.

Depresia, boala secolului

Vor avea nevoie în primul rând de o scrisoare medicală de la un specialist, care poate fi și medicul de familie, dar și toate celelalte documente care atestă această boală. De asemenea, e obligatoriu ca bolnavul să locuiască în Constanța și să aibă venituri pe fiecare membru al familiei sub 5000 de lei.

Banii nu vor fi primiți de bolnavi

Actele se vor depune la Direcția de asistență socială din cadrul Primăriei Constanța, urmând ca primăria să vireze cei 3000 de lei direct cabinetului psihologic unde persoana respectivă se tratează. În mod normal, această sumă ajunge pentru 10-15 ședințe, dar sunt și cazuri în care bolnavul are nevoie de mai multă terapie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre