Simona Ionescu / Redactor Șef

Clătita monstru care poate hrăni 7200 de persoane. Uriașa de patru tone a intrat în Cartea Recordurilor

Clătita monstru care poate hrăni 7200 de persoane. Uriașa de patru tone a intrat în Cartea Recordurilor
Oricare îndrăgostit de clătite înghite în sec doar când aude numele acestui delicios desert. V-ați gândit vreodată cum ar arăta o clătită uriașă? Din această minunăție se puteau înfrupta 7200 de persoane. A intrat în Cartea Recordurilor.

Cu mulți ani în urmă, o echipă întreagă a lucrat pentru a crea o clătită care putea hrăni nu mai puțin de 7200 de persoane.  Deasupra monstruoasei clătite care a intrat în Cartea Recordurilor s-au pus 15 galoane de sirop lipicios și o bucată de unt care cântărea 68 de kilograme. Cât a cântărit o clătită de o asemenea mărime? Clătita a cântărit 4.050 de kilograme.

A fost nevoit de 68 de kilograme de unt

Cea mai mare clătită din lume

Clătita care deține recordul a fost făcută în Penn Yan, în regiunea Finger Lakes, pe 27 septembrie 1987, și a fost nevoie de o echipă uriașă pentru a o realiza. O întreagă echipă a lucrat împreună pentru a crea o clătită din hrișcă suficient de mare încât să poată hrăni 7.200 de persoane. Deasupra monstruoasei clătite s-au pus 15 galoane de sirop lipicios și o bucată de unt care a cântărit 68 de kilograme. Cât a cântărit o clătită de o asemenea magnitudine? Nu mai puțin de 4.050 de kilograme.

Aluatul a fost amestecat în interiorul unui camion de ciment nou-nouț, sterilizat

Plita folosită pentru a realiza cea mai mare clătită din lume

A fost nevoie de atât de mult aluat pentru a o face încât un camion de ciment nou-nouț a fost sterilizat, iar aluatul a fost amestecat în interiorul acestuia. O macara a fost folosită pentru a întoarce clătita, o cerință pentru ca aceasta să fie recunoscută drept cea mai mare clătită din lume de către Guiness World Records.

În urma preparării clătitei uriașe, aceasta a fost tăiată în bucăți mari, iar bisericile locale vindeau aceste bucăți cu un dolar bucata oricui era suficient de curajos să o încerce. Potrivit Finger Lakes Times, o femeie care a încercat o bucată din clătită a spus că era „tare”.

Deși Penn Yan nu mai deține recordul pentru cea mai mare clătită din lume (recordul a fost bătut în 1994 de Rochdale, Anglia), plita folosită pentru a face clătita care a deținut cândva recordul este expusă pentru oricine vizitează Birkett Mills din Penn Yan.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre