Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai mare afină din lume a intrat în Cartea Recordurilor. Specialiștii s-au crucit

Cea mai mare afină din lume a intrat în Cartea Recordurilor. Specialiștii s-au crucit
O fermă australiană a doborât recordul pentru cea mai mare afină din lume, cu un fruct de mărimea unei mingi de ping-pong. A intrat în Cartea Recordurilor.

Culeasă în noiembrie și de atunci „ascunsă” într-un congelator, afina uriașă are o lățime de aproape 4 cm și o greutate de 20,4 g. Adică de aproximativ 10 ori mai mare decât o afină medie. Cea mai mare afină a intrat în Cartea Recordurilor.

Titlul a fost deținut anterior de o boabă de 16,2 g cultivată în Australia de Vest. Exemplarul face parte dintr-un nou soi dezvoltat de Costa Group, pentru a răspunde cererii consumatorilor de fructe de pădure mai mari. Brad Hocking spune că rasa Eterna produce în mod constant fructe uriașe, dar condițiile de creștere recente au declanșat o recoltă excepțională la ferma lor din Corindi, în nordul statului New South Wales.

„Abia când le-am pus pe cântar ne-am dat seama ce am găsit”

Echipa sa observase câteva boabe promițătoare în copaci, dar a fost șocată și „entuziasmată” când le-a cântărit. „Abia când le-am pus pe cântar ne-am dat seama ce am găsit.

afina record
Afina uriașă care a intrat în Cartea Recordurilor

Fructul care a bătut recordul a fost, evident, deosebit de mare, dar am fi cules 20 sau mai multe fructe în acea dimineață care ar fi depășit recordul mondial anterior”, a declarat horticultorul principal pentru BBC. Boabele au fost certificate săptămâna aceasta de Guinness World Records ca fiind cele mai grele din câte s-au văzut vreodată.

Ce gust are o afină care a doborât recordul mondial

Hocking susține că, tentația a fost mare, echipa sa a decis să salveze boabele de la un sfârșit imediat și, în schimb, s-au delectat cu „surorile” mai mici. „Primim al doilea mic dejun în fiecare zi… nu trebuie să o mâncăm pe aceasta”, a spus el. Ce vor face cultivatorii cu cea mai mare afină din lume?

„Au fost câteva idei, poate ca un mulaj din rășină și montarea acestuia pe perete sau ceva de genul acesta”, s-au gândit aceștia. „Este o experiență diferită să mănânci o boabă atât de mare. Vedem mai degrabă oameni care le consumă ca gustări, mai mult decât poate utilizările tradiționale la micul dejun. Dar, cu siguranță, aroma și fermitatea sunt acolo”, a mai spus Hocking.

Sursă foto: bbc.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre