Simona Ionescu / Redactor Șef

Brioșe jumbo cu afine

Brioșe jumbo cu afine
Această rețetă este de fapt mai mult o pâine decât o brioșă. Rezultatul: roluri ceva mai crescute decât clasicele rulade cu scorțișoară. Dar sunt perfecte pentru primăvară!

Aceste „rulouri cu scorțișoară” cu afine au un aluat brioche moale și pufos și sunt rulate cu o umplutură de afine cu lămâie. Acoperiți-le cu glazura preferată și veți obține un deliciu dulce de ultimă generație. Conform rețetei veți obține 6 brioșe jumbo cu afine.

Ingrediente pentru brioșe jumbo cu afine

Aluat: 200 ml lapte integral

410 g făină de pâine

45 g zahăr

5 g drojdie instant

3 g sare

5 linguri de unt la temperatura camerei

1 ou mare + 1 gălbenuș

Umplutură de afine: 200 g afine congelate

85 g zahăr

Sucul de la o jumătate de lămâie

Coaja de la 1 lămâie bio

1/2 linguriță de scorțișoară

1/2 lingură amidon de porumb + 1/2 lingură de apă

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kimberly Yang (@cookim_mama)

Mod de preparare

Cu o seară înainte: în bolul unui mixer vertical cu accesoriu cârlig, combinați toate ingredientele pentru aluat, cu excepția untului. Se frământă timp de 5 – 8 minute până când aluatul se adună, apoi se adaugă untul și se mai frământă încă 5 – 10 minute până când este omogen. Formați o bilă, acoperiți și lăsați să crească timp de 1 oră (nu va fi chiar dublat în dimensiune), apoi transferați-l la frigider pentru a se întări peste noapte.

A doua zi dimineața: într-un vas mic, la foc mediu, combinați ingredientele pentru umplutura de afine, cu excepția amestecului de amidon de porumb. Gătiți timp de 5 – 10 minute până când se eliberează sucurile, apoi transferați într-un blender și pasați până la omogenizare. Reîntoarceți umplutura înapoi în oală și adăugați amidonul de porumb. Gătiți pentru încă 5 – 8 minute până când se îngroașă. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească (se va îngroșa în continuare).

Scoateți aluatul din frigider și întindeți-l. Acoperiți cu umplutura de afine  și apoi rulați-l îîncepând de la capătul mai scurt. Tăiați bucata în 6 secțiuni și puneți-o într-o tavă de brioșe jumbo ușor unsă. Acoperiți și lăsați să crească timp de 30 minute – 1 oră. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade  și coaceți timp de 25 – 30 de minute până când devin aurii. Serviți cu glazura preferată.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre