Simona Ionescu / Redactor Șef

Condamnare rară în România. Șoferul care a omorât o familie de spanioli și-a primit pedeapsa

Condamnare rară în România. Șoferul care a omorât o familie de spanioli și-a primit pedeapsa
Șoferul român care a omorât în decembrie o familie de spanioli și-a primit pedeapsa. Va îmbătrâni în pușcărie căci instanța a fost fără milă. O condamnare rară la noi pentru un accident de mașină cu victime!

Potrivit informațiilor oferite de ora de Sibiu, pe lângă pedeapsa primită de la judecătorii Tribunalului Sibiu, bărbatul va trebui să plătească și daune morale victimelor, în valoare de 850.000 de euro. Decizia nu este însă definitivă.

Accidentul a avut loc la Hula Bradului

Nenorocirea s-a produs pe 4 decembrie 2022, la Hula Bradului, Sibiu, când șoferul a spulberat patru persoane din Spania care au venit în vacanță în România. E vorba de două fete de 15 ani și 21 de ani și părinții acestora. În momentul procedurii accidentului la volanul mașinii se afla fata de 21 de ani, care a ajuns în țara noastră cu o bursă Erasmus.

Șoferul a condus fără oprire o zi și jumătate

Potrivit anchetei penale, bărbatul originar din Gorj se întorcea din Italia și era groaznic de obosit. Înainte de a produce nenorocirea, el condusese fără să oprească o zi și jumătate. Într-o zonă cu limită de viteză de 50 km/h, acesta conducea cu 128 km/h și a lovit frontal mașina în care se afla familia din Spania.

Judecătorii au dat pedeapsa. Șoferul ucigaș a primit 20 de ani de închisoare

Impactul a fost atât de puternic încât părinții fetelor au murit pe loc, iar tânăra care era la volan, s-a stins în ambulanță. Din nefericire, sora acesteia a plecat la cele veșnice la spital, câteva zile mai târziu.

Cum a încercat șoferul să scape

Cu o lună în urmă, șoferul a cerut să îi fie schimbată încadrarea din omor în ucidere din culpă, dar magistrații nu au acceptat. Tot atunci s-a descoperit și faptul că înaintea de această nenorocire, bărbatul a mai avut un accident. Potrivit transcrierilor înregistrărilor auto care au apărut în rechizitoriu, bărbatul i-a mărturisit iubitei lui ce s-a întâmplat cu el.

El a spus că era atât de obosit încât dădea muzica la maxim, urla în mașină și se lovea cu capul de tetieră, totul ca să fie convins că nu adoarmă. „Am ațipit de multe ori și Dumnezeu m-a ţinut în braţe de fiecare dată, dar până la urmă tot am lovit parapetu”, a mărturisit ucigașul șofer.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre