Simona Ionescu / Redactor Șef

Condimentele, mai mult decât ajutor pentru o mâncare gustoasă. La ce vă pot fi de folos

Condimentele, mai mult decât ajutor pentru o mâncare gustoasă. La ce vă pot fi de folos
Mirodeniile fac ca mâncarea să aibă un gust excelent. Dar multe dintre acestea pot fi folosite şi la altceva.

Se spune că de multe ori putem să știm ce origine are un fel de mâncare, în funcție de condimentele folosite.

Condimentele, mai mult decât ajutor pentru o mâncare gustoasă. La ce vă pot fi de folos

Din cele mai vechi timpuri, condimentele au fost importante în descoperirea de noi teritorii sau la încheierea unor tratate între imperii. Și bineînțeles, la a da gust mâncărurilor. Numai că acestea au mult mai multe întrebuințări pe care foarte multă lume nu le cunoaște.

Alungați ploșnițele cu scorțișoară

Aveți probleme cu insectele? Apelați urgent la ajutorul scorțișoarei, care le alungă rapid. Tot ce trebuie să faceți este să presarați acest condiment în locurile unde au fost văzute. De asemenea, puteți pulveriza și ulei esențial de scorțișoară. Specialiștii spun că acest condiment combate păianjenii, ţânţarii, musculiţele, viespile.

Nucșoara induce somnul

Alături de sora ei, scorțișoara, nucșoara ajută la inducerea somnului și calmează. Atenție! Nu consumați multă nucșoară pentru că are ca și efect secundar halucinațiile. Alte condimente sunt de ajutor la prepararea unor băuturi alcoolice distilate. E vorba de coriandru, anason, piper negru, scorţişoară, şofran. O băutură alcoolică populară infuzată cu condimente este romul condimentat, care se obține prin prin infuzarea romului obişnuit cu vanilie, scorţişoară, cuişoare, boabele de piper, nucşoară.

Cele mai bune vopseluri cu ajutorul condimentelor

Dacă veți amesteca orice condiment cu puțină apă veți obține o pastă colorată, cu care veți putea decora ouăle de Paște. Sau vă este de folos pentru a picta. În plus, veți obține o vopsea și amestecând vopsea albă tempera cu un condiment. Roşul, de asemenea, se poate obţine cu boia de ardei, galbenul cu turmeric, maro cu scorţişoară.

Sursă foto: paradisul verde

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre