Simona Ionescu / Redactor Șef

Conferința președintelui Iohannis cu președintele Poloniei, întreruptă de alertele telefoanelor mobile. Complexul mistuit de flăcări avea aviz ISU?

Conferința președintelui Iohannis cu președintele Poloniei, întreruptă de alertele telefoanelor mobile. Complexul mistuit de flăcări avea aviz ISU?
Conferința președintelui Klaus Iohannis cu președintele Poloniei, Andrzej Duda, a fost întreruptă de mesajele Ro Alert pornite din cauza unui incendiu violent. Complexul Prosper din sectorul 5 al Capitalei a fost mistuit de flăcări. În urma incidentului s-a ridicat o întrebare importantă: Avea complexul aviz ISU?

Nu mai puțin de 11 mașini de pompieri au intervenit în sectorul 5, la complexul Prosper, pentru a opri incendiul.

Incendiu violent la un complex comercial renumit din sectorul 5 al Capitalei

11 autospeciale de stingere au fost necesare ca să facă față incendiului izbucnit la complexul Prosper din Capitală. La fața locului au venit și mai multe echipaje SMURD. Din fericire, nu au existat victime. Totodată, pompierii au evacuat clădirile din apropierea centrului comercial.

Totul a pornit la etajul superior al mall-ului

Din primele informații, se pare că incendiul a pornit la etajul superior al mall-ului, acolo unde se găsesc câteva restaurante. Sursele spun că focul a fost anunțat de câteva zeci de persoane, care au avut norocul să iasă din zona cu probleme.

Pompierii spun că este o intervenție foarte dificilă, întrucât vântul bate cu multă putere și astfel este îngreunată stingerea focului. De asemenea, se spune că la scurt timp după ce focul a izbucnit cu putere, au fost auzite mai multe explozii.

Ce avertizări au dat specialiștii

Zona este foarte restrânsă, așa că pompierii, care folosesc două autoscări, speră ca flăcările să nu ajungă și la blocurile construite recent. Specialiștii le recomandă locuitorilor să țină geamurile închise și să pună prosoape înmuiate în apă pentru a opri fumul gros să intre în case.

Autoritățile au emis un mesaj Ro – ALERT și sfătuiesc locuitorii din zonă să nu iasă din casă pentru că este risc de prăbușire. Potrivit DSU, când pompierii au ajuns, focul se întinsese pe o suprafață de 800 de metri pătrați. Afectați de situația creată sunt și comercianții din piața Prosper, care sunt speriați de situația creată și nu știu ce se va întâmpla cu locul lor de muncă.

Președintele Klaus Iohannis și președintele Poloniei, întrerupți de RoAlert

Sistemul implementat de Raed Arafat, Ro Alert, și-a arătat eficiența în cel mai interesant moment. În timp ce Klaus Iohannis și președintele Poloniei, Andrzej Duda, susțineau o conferință de presă. Alarmele telefoanelor s-au pornit, iar câteva secunde totți cei prezenți nu au înțeles ce se întâmplă, mai ales în acel moment tensionat în care se discuta războiul Rusia-Ucraina. Imediat s-au dumirit toți și s-a înțeles că Ro Alert anunța incendiul și norul toxic degajat de acesta.

Totodată, noi am încercat să aflăm dacă Prosper deținea aviz ISU, așa cum cere legea. Da. Potrivit surselor noastre sigure, complexul comercial deținea avizul de funcționare ISU și a fost obținut în mandatul primarului Marian Vanghelie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre