Simona Ionescu / Redactor Șef

Conflict între soții Olivia Steer și Andi Moisescu. Situația e foarte serioasă și se petrece în văzul tuturor

Conflict între soții Olivia Steer și Andi Moisescu. Situația e foarte serioasă și se petrece în văzul tuturor
Suma de 3,7 milioane de lei s-a strâns, sâmbătă seară, pentru victimele războiului din Ucraina, la cel mai mare concert caritabil organizat vreodată în România. Toți banii - colectați din bilete și donații - vor ajunge la Crucea Roșie Română.

Concertul „We are one” organizat pe Arena Națională, a avut un public de 35 de mii de oameni care au înfruntat frigul și au creat un munte de solidaritate.

Vedetele autohtone s-au mobilizat și ele să cheme lumea la eveniment și să îl promoveze, astfel încât reușita să fie garantată. Cunoscutul prezentator și realizator TV Andi Moisescu s-a aflat în prima linie a promovării evenimentului. Iar poziția sa față de conflictul din Ucraina, e bine-cunoscută. De altfel, el a distribuit, chiar de la concert, mai multe clipuri, la story, etichetate cu #weareoane – numele concertului caritabil.

Olivia Steer a declarat că a luat-o „somnul” privind relatările despre Ucraina

Pare că nu de aceeași părere e însă soția sa, Olivia Steer,  alături de care Andi Moisescu are o familie  de 17 ani și doi băieți. De-a lungul timpului, cei doi au mai avut opinii diferite pe marginea anumitor subiecte. Așa se întâmplă și în prezent. Pe rețelele sociale cei doi au postări contradictorii referitor la războiul dintre Ucraina și Rusia.

Acum două săptămâni, Olivia Steer s-a declarat plictisită și indiferentă de ce se întâmplă în Ucraina, în timp ce Andi Moisescu era solidar cu vecinii noștri confruntați cu armata lui Vladimir Putin. Soția prezentatorului TV susținea, la finele lunii trecute, că a luat-o, deja, „somnul” de la actualitatea geo-politică care a pus pe jar întreaga lume. În spirit de glumă, aceasta a mai spus că  așteaptă „invazia extratereștilor”, care i se pare mult mai importantă.

„Nu vă mint: de la actualitatea asta geo-politică, atât de imprevizibilă, m-a luat somnul. Când se anunță, finally, invazia extratereștilor, vă rog eu mult, să mă trageți de mânecă sau să mă treziți, dacă am adormit, ca să râdem bine cu toții”, a postat Olivia Steer, umilindu-l pe Andi Moisescu în fața tuturor. Tot atunci, Andi Moisescu a distribuit o postare preluată de pe pagina de Facebook postului TV  unde este angajat, prin intermediul căreia anunță că e solidar cu Ucraina.

„Pro TV este alături de poporul ucrainean. Decizia campaniei după declanșarea crizei umanitare din țara vecină”, este postarea lui Andi Moisescu.

Radu Buzăianu de la „Bună, România!” ia atitudine

De data aceasta, a luat atitudine vizavi de atitudinea celor doi soți  față de războiul din Ucraina, Radu Buzăianu, prezentatorul emisiunii „Bună, România!”, de la B1 TV.

„Explicați-mi și mie conceptul ăsta. Soțul prezintă îngrijorat concertul de strângere de fonduri pentru ucraineni, iar soția are pagina de Facebook plină de propagandă rusă și de miștouri cu ucraineni? Care e faza? Postarea e de pe 25 februarie. A doua zi în care rușii au intrat cu tancuri și rachete în țara oamenilor ăstora”, a scris Buzăianu pe rețelele sociale. El a și fotografiat postarea Oliviei Steer și a distribuit-o.

Olivia Steer a decis să ia o pauză de Facebook

După  postarea din 25 februarie, pentru care a fost aspru criticată, Olivia Steer a decis să nu își mai manifeste opiniile în public. Pe contul său de Facebook, ultima ei intervenție e la trei zile distanță. Anunță că a șters postarea ofensatoare și se explică.

„(…) Am făcut o postare plină de sarcasm la adresa felului isteric, manipulator si, de aceea, preivizibil, în care sînt traduse și prezentate de către mare parte din mass-media evenimentele geo-politice actuale, exprimîndu-mi dorința de a fi „trasă de mînecă” sau „trezită” cînd „se anunță … invazia extratereștrilor”.

Am văzut mulți dintre noi cum s-au folosit, în media, imagini de arhivă, vechi de 3-4 ani (sau mai mult!), pentru a ilustra actualitatea, cu așa zisa soție a lui Zelenski în uniforma militară, „gata de luptă!”, cu arma în mînă (în realitate, o ucraineană pozată la pregătirile pentru parada militară de acum cîțiva ani) sau instantanee surprinse după o explozie într-un mare bloc de locuinte, datorată unor scurgeri de gaz, dar prezentate ca fiind dezastre de război, în Ucraina de azi.

Iar exemplele pot continua… Toate acestea (și multe altele!) m-au determinat să devin sarcastică vizavi de felul în care e prezentată realitatea de către o bună parte a presei și să îmi exprim sentimentele, așa cum face orice om liber (fie că o face în privat, în grupul său de prieteni sau pe pagina personală de FB) (…)”, a scris Olivia Steer pe pagina ei de Facebook.

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre