Simona Ionescu / Redactor Șef

Continuă urmărirea penală în cazul decesului lui Petrică Mâțu Stoian. Parchetul a realizat obiecții la raportul făcut de IML Timișoara

Continuă urmărirea penală în cazul decesului lui Petrică Mâțu Stoian. Parchetul a realizat obiecții la raportul făcut de IML Timișoara
Doi ani au trecut de la moartea lui Petrică Mâțu Stoian, dar adevărul nu s-a aflat nici acum. Continuă urmărirea penală. Parchetul face cercetări. 

Petrică Mâțu Stoian s-a stins din viață la 61 de ani, lăsând în urmă o țară îndurerată. Urmărirea penală va scoate la suprafață adevărul.

Petrică Mâțu Stoian s-a stins din viață după ce a urmat un tratament într-o clinică privată ce făcea terapii în camera hiperbară, după ce a avut coronavirus. Din nefericire, la scurt timp după ce a ieșit din camera hiperbară, i s-a făcut rău și a fost transportat la Spitalul Județean din Reșița unde a murit. Familia artistului a dat în judecată clinica, care funcționează și acum. Surorile lui Petrică Mâțu Stoian vorbesc de culpă medicală și vor să ajungă până la CEDO, pentru a afla adevărul.

S-a blocat dosarul

Cu câteva luni în urmă, medicii legiști de la Timișoara au dat raportul privind cauzele morții lui Petrică Mâțu Stoian, dar atât avocata familiei Carmen Obârșanu cât și Parchetul au avut de obiectat. Ca un făcut, dosarul s-a blocat. „Procedura va fi una lungă. Trebuie să trecem întâi prin instanță, dar clinica funcționează în continuare. Nu știu dacă medicul mai lucrează acolo.

S-a făcut o expertiză în cazul acela, s-a stabilit că era bolnav și în urma expertizei am pus întrebarea: Dacă era bolnav, atunci medicul cum l-a pus să intre în camera hiperbară, fiind o boală acută?!

„Experții de la Medicină Legală recunosc că Petrică Mâțu Stoian era bolnav”

Am pus și eu, a pus și Parchetul aceeași obiecțiune și în momentul acela s-a blocat dosarul la Medicina Legală la Timișoara. Deci experții de la Medicină Legală recunosc că Petrică Mîțu Stoian era bolnav și în bolile acute nu este indicată camera hiperbară pentru este o afecțiune pe alveola pulmonară”, a explicat avocata Carmen Obârșanu pentru Wowbiz. Ce înseamnă asta? Că nu trebuia să intre în camera hiperbarică.

Se caută în continuare adevărul despre moartea lui Petrică Mâțu Stoian

Se cere contra expertiză la București

De asemenea, avocata susține că după ce IML Timișoara va răspunde la obiecțiile făcute de aceasta și de Parchet, se va cere o contra expertiză la București. În plus, familia artistului vrea să ceară dreptate la CEDO. „El era un om cu o boală acută, nu putea să fie supus la camera hiperbară. Medicul acela nu a constat boala.(…)

O să cerem de la București o contra expertiză, dar acum trebuie să ne răspundă la obiecțiuni că și Parchetul a făcut obiecțiuni la această expertiză. Din vară, de când am fost înștiințată de către Parchet că s-a dispus efectuarea de obiecțiuni și s-au comunicat obiecțiunile către Medicină Legală, din vară nu s-a mai făcut absolut nimic în cazul expertizei lui Petrică Mîțu Stoian.

„Solicitarea la CEDO se face în termen de patru luni de la hotărârea judecătoreaască”

Mai durează până ajungem la CEDO. Sesizarea la CEDO se face în termen de patru luni de la hotărârea judecătorească definitivă. Aici nu există încă o hotărâre judecătorească. Nici măcar nu am trecut de urmărirea penală ca să fie cercetare judecătorească. Va mai dura, dar eu pot să spun că este un lucru bun faptul că Parchetul a realizat obiecțiuni la acest raport făcut de IML Timișoara.

Sunt de părere că se întinde prea mult acest proces pentru că este vorba despre o culpă medicală pe care medicii de la Medicină Legală Timiș o acoperă, o pot spune cu toată responsabilitate. Medicii de la Medicină Legală Timișoara, prin această tergiversare, acoperă o culpă medicală”, susține avocata familiei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre