Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta specială de risotto cu pere și șofran a unui chef renumit din Italia

Rețeta specială de risotto cu pere și șofran a unui chef renumit din Italia
Orezul poate fi gătit în multe feluri, însă un chef din Italia l-a dus la rang de artă. Cu această rețetă de risotto cu pere și nuci, cu o culoare incredibilă, chef-ul reușește să pună zâmbete pe fețele clienților.

Chef Sebastian Fitarau lucrează pentru unul dintre cele mai mari branduri de gastronomie din Italia. Are un succes remarcabil deoarece abordarea lui combină tehnica și simplitatea: adică poți găti „acasă”, dar cu atenția la detalii care face diferența. Rețetele lui sunt populare, iar videoclipurile sale atrag deseori mii sau milioane de vizualizări. Așa este și această rețetă de risotto cu pere și șofran, perfectă pentru o cină specială sau pentru a vă răsfăța.

Ingrediente pentru 2 porții de risotto cu pere și șofran

* 180 g orez Carnaroli (sau orice alt orez pentru risotto)

* 1 pară

* 20 g nuci

* 0,2 g șofran

* 10 g unt

* 30 g parmezan ras

* cimbru proaspăt, după gust

* supă de legume, cât este necesar

* sare, după gust

* piper, după gust

Mod de preparare

Se curăță para și se taie cubulețe mici. Nucile se sfărâmă în bucăți mari, pentru textură, iar cimbrul se taie mărunt. Șofranul se pune într-un polonic cu supă fierbinte pentru a se infuza.

Într-o tigaie adâncă sau într-o cratiță, se adaugă orezul, puțin unt și sare, apoi se toarnă supă fierbinte, câte puțin, amestecând constant, până când orezul devine ușor translucid. Se continuă turnarea treptată a supei, câte un polonic, așteptând ca orezul să absoarbă lichidul înainte de a adăuga următorul polonic.

Când orezul începe să se înmoaie, se adaugă cubulețele de pară, șofranul infuzat, nucile și cimbrul. Se continuă amestecarea și adăugarea supei până când orezul este al dente, aproximativ 16 – 18 minute în total. Odată ce orezul este gătit, se ia tigaia de pe foc și se încorporează untul rămas și parmezanul ras. Se asezonează cu sare și piper și se adaugă cimbru proaspăt, după gust.

Acest preparat poate fi servit ca atare sau ca și garnitură alături de alimente pe bază de carne. 

Foto: Instagram

Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri