Cine n-a vizitat până acum Grădina Zoologică din Târgu Mureș, are toate motivele să o facă, pentru că va intra într-o poveste cum nu sunt multe în România. Și vor descoperi și un copac deosebit, plin de… suzete.
„Dacă vor să își ia rămas bun de la „țoacă” o pot lăsa colo, agățată de o crenguță”
Povestea copacului cu suzete a fost spusă de Oana Gabriela Malache, pe contul său de Facebook și e demnă de luat în seamă.
„Păi, pe lângă ființele fericite care aveau spații imense și locuri de joacă, de alergat și de odihnă, am văzut multe idei.
Pe una din aleile de la începutul plimbării, am văzut un copăcel cu suzete. Da, da, suzetele erau atârnate în acel copac, pentru că cei mici s-au hotărât să renunțe la ele, la indemnul domnului Raton. Care le-a povestit că dacă vor să își ia rămas bun de la „țoacă” o pot lăsa acolo, agățată de o crenguță”, a fost mesajul Gabrielei Malache.
Idei interactive puse în practică
Vizitatoarea care e îndrăgostită de animale le-a spus internauților și de alte lucruri inedite de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș. Care ar putea fi preluate și de celelalte „surori” din țară.
„Au construit mici pupitre din lemn, unde au aplicat pe niște plăci, tot din lemn cu poze ce aveau urmele piciorușelor lăsate pe pământ, de animale. Acolo te puneau să ghicești ce animal are urma respectivă. Sub placa cu urma, erau poze cu animalul care avea acea amprentă… Simplu, ingenios, și antrenant”.
„Oamenii sunt invitați să le hrănească și să se bucure de interacțiunea cu viețuitoarele”
„În unele zone, oamenii au acces prin alei, să meargă printre ele, printre minunatele suflete, să te joci cu căprioarele, caprele, cangurii, lemurienii. La fiecare oră, au program de hrănire, pentru câte o zonă. Acolo oamenii sunt invitați să le hrănească și să se bucure de interacțiunea cu viețuitoarele din acel spațiu. (…)
Dacă vă duceți, să știți că zilele astea se deschide și zona pentru lopătari… Cei de acolo, au mereu grijă să îmbunătățească mediul animalelor, iar pentru asta nu pot să le spun decât: felicitări și mulțumiri pentru că le mențin atât de îngrijite și fericite!”, a fost prezentarea Gabrielei.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook