Simona Ionescu / Redactor Șef

Acuzații de cruzime față de animale la o grădina zoologică. Imaginile fac înconjurul lumii

Acuzații de cruzime față de animale la o grădina zoologică. Imaginile fac înconjurul lumii
Angajații Grădinii Zoologice Taizhou, din provincia chineză Jiangsu, au făcut un lucru care a stârnit indignarea vizitatorilor. Au vopsit câini în alb și negru și i-au pus în cușca ursuleților panda. Acum sunt acuzați de cruzime față de animale.

Vizitatorii din China au fost indignați să descopere că o grădină zoologică a vopsit câinii chow chow în alb și negru pentru a semăna cu niște mici panda. Chow Chows este un câine de tip spitz care provine inițial din nordul Chinei.

A tuns coama câinilor și i-a vopsit în alb și negru

Grădina zoologică Taizhou din provincia Jiangsu a deschis săptămâna trecută cea mai recentă atracție a sa, cu panda, care s-a dovedit a fi câini vopsiți de îngrijitorii grădinii zoologice. Potrivit mai multor rapoarte media, personalul grădinii zoologice a tuns coama câinilor chow chow, apoi i-a vopsit în alb și negru pentru a se da drept panda, animalul național al Chinei.

Așa arată ursuleții panda reali.

Expoziția a fost inaugurată la 1 mai, iar câinii au fost arătați zilnic între orele 8.00 și 17.00. Totul a fost bine până când a început să se răspândească vestea despre înșelăciunea de la grădina zoologică. Grădina zoologică a fost acuzată de înșelarea clienților săi și de cruzime față de animale.

„Nu există urși panda la grădina zoologică și, ca urmare, am vrut să facem acest lucru”

Potrivit unui raport al Daily Mail, o cosmeticiană pentru animale de companie a declarat că vopselurile ar putea fi sigure pentru câini, atâta timp cât nu au substanțe chimice în ele, ca răspuns la acuzațiile de cruzime față de animale. Grădina zoologică și-a apărat decizia de a plasa câini vopsiți în incinta panda.

„Nu există urși panda la grădina zoologică și, ca urmare, am vrut să facem acest lucru. Oamenii își vopsesc și ei părul. Vopseaua naturală poate fi folosită pe câini dacă aceștia au blana lungă. ”, a declarat un purtător de cuvânt al grădinii zoologice, potrivit unui raport al MoneyControl.

Grădina Zoologică a spus că nu a putut face rost de panda adevărați, pentru că e spațiul prea mic

Câini vopsiți în alb și negru, în locul ursuleților panda

Potrivit unui raport al ziarului singaporez Strait Times, grădina zoologică a pus un panou pe care se precizează că „câinii panda” nu sunt o rasă reală de câini, ci câini care au fost îngrijiți pentru a arăta ca niște panda. De asemenea, grădina zoologică a declarat că nu a putut face rost de panda adevărați, deoarece zona era prea mică pentru a-i ține. Grădina zoologică din Taizhou percepe 20 de yuani chinezi pentru intrare. Atracțiile „panda” sunt incluse în bilet.

Anul trecut, o altă grădină zoologică a fost acuzată că a îmbrăcat un bărbat într-un costum de urs

Aceasta nu este prima dată când o grădină zoologică din China este acuzată că se implică într-o astfel de înșelăciune. În august 2023, grădina zoologică din Hangzhou, în estul Chinei, a fost, de asemenea, acuzată că a îmbrăcat un bărbat într-un costum de urs în incinta sa de urși, din cauza absenței celor adevărați.

Grădinile zoologice străine plătesc chirii substanțiale pentru panda, ceea ce sprijină eforturile de conservare. Începând cu noiembrie 2023, în întreaga lume există aproximativ 1.800 de panda gigant în sălbăticie și 600 în captivitate, habitatul lor fiind limitat la munții din sud-vestul Chinei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre