Simona Ionescu / Redactor Șef

Crima din Mangalia. Ce spune taximetristul care a dus-o cu valiza în parc pe presupusa criminală

Crima din Mangalia. Ce spune taximetristul care a dus-o cu valiza în parc pe presupusa criminală
Crima din Mangalia continuă să suscite interes pentru că pot apărea surprize în anchetă. Alina, o tânără în vârstă de 18 ani a fost ucisă de cea pe care o credea cea mai bună prietenă a sa. Într-un acces de furie necontrolată, Loredana Atănăsoaie (18 ani) a luat-o la bătaie pe Alina Elena Ciobanu chiar în camera de hotel, episod care s-a finalizat cu o crimă. De foarte puțin timp, instanța de judecată a emis madat de arestare de 30 de zile pentru Loredana Atănăsoaie.

Cele două prietene, cameriste în hotelul din Saturn unde și locuiau împărțind camera, s-au certat și s-au luat la bătaie, sâmbătă noaptea. După care, cu o singură lovitură de cuțit, Loredana Atănăsoaie i-a tăiat carotida Alinei. Cadavrul l-a abandonat într-un parc din Mangalia unde a ajuns cu un taxi chemat în plină noapte. Surse judiciare au dezvăluit pentru Rețete și vedete ce i-a spus criminala taximetristului care a ajutat-o să urce în portbabaj valiza în care era înghesuit cadavrul fetei ucise.

Crima din Mangalia. Cadavrul de sub bancă

Un bărbat care se îndrepta spre locul unde avea să se instaleze pentru a pescui a observat sub una dintre băncile din parc ceva neobișnuit. Când s-a apropiat a realizat că este vorba despre un cadavru și a dat imediat alarma. Nu a sunat la poliție pentru era extrem de speriat, ci a cerut ajutorul altor doi bărbați care se aflau în preajmă, într-o parcare. „M-am apropiat, am vrut să o trezesc. Am zis că poate a băut, nu mișca. M-am speriat, am intrat în stare de șoc, am strigat la băieții din parcare după ajutor. Mi s-a făcut rău, am început să plâng…”, a povestit pescarul presei și mai apoi anchetatorilor. Acela a fost momentul în care au fost declanșate cercetările în acest caz de omor.

Criminaliștii au împânzit parcul Tosca din Mangalia, au fost aduși chiar și câini de urmă, iar alte echipe de judiciariști vizionau deja înregistrările camerelor de supraveghere ale primăriei. În imagini apărea o persoană îmbrăcată cu hanorac, cu gluga pe cap, care trăgea de un troler chiar în apropierea băncii unde a fost găsit cadavrul. De altfel, cu ajutorul sistemului de supraveghere din oraș, a fost refăcut traseul asasinei.

I-a tăiat carotida cu o lovitură

Toate aceste indicii – urme recoltate de la fața locului și înregistrările video – coroborate cu identitatea victimei i-au dus pe anchetatori la principalul suspect al crimei: Loredana Atănăsoaie, în vârstă de 18 ani, cea cu care Alina împărțea o cameră de hotel în stațiunea Saturn. De altfel, în acea cameră de hotel a fost comisă crima.

„Fetele lucrau la același hotel și împărțeau aceeași cameră. Erau prietene din copilărie, sunt din aceeași comună. Fuseseră colege de la grădiniță și până la liceu,  iar acum munceau împreună. În acea cameră s-au certat pentru niște lucruri legate de băieți. Apoi s-au luat la bătaie. În acea luptă, suspecta de crimă a tăiat-o la gât pe victimă. Cu o singură lovitură i-a secționat carotida. Victima a murit imediat”, au declarat surse judiciare pentru Rețete și vedete.

Ea este Alina, fata de 18 ani ucisă într-un hotel din Saturn și aruncată într-un parc din Mangalia

Ce spune taximetristul care a dus-o cu valiza în parc pe presupusa criminală

Până la acest moment al anchetei, când fata reținută a fost audiată și și-a recunoscut fapta, lucrurile se prezintă așa!

După crimă, în mintea Loredanei a încolțit un plan prin care să scape de cadavru și, implicit, care să o țină departe de cercul de suspecți. A înghesuit cadavrul prietenei sale din copilărie într-un troler și a chemat un taxi. Surse citate de presa locală spun că, pentru nu atrage atenția angajaților de la recepția hotelului, Loredana ar fi aruncat geamantanul în iarbă, de la etajul întâi, de unde l-a recuperat ulterior. Procurorul de caz a declarat că fata a scos valiza cu liftul și a fost ajutată, întâmplător, de un coleg din hotel.

În jurul orei patru, criminala era față în față cu taximetristul care i-a răspuns apelului și o ajuta să pună valiza în portbabagajul mașinii sale, fără să aibă habar că în geantă este trupul unei fete cu gâtul tăiat.

Când bărbatul a remarcat că valiza este destul de grea, Loredana a răsuns sec: ”Sunt niște cărți pe care trebuie să le duc cuiva”. Taximetristul a mai spus anchetatorilor că fata i-a cerut să o ducă la Vaslui. Inițial a acceptat, apoi s-a răzgândit și a lăsat-o în fața parcului din Mangalia.

Născute și crescute în același sat

Loredana, filmată în momentul în care era dusă la sediul Poliției

Așadar, câteva minute mai târziu, în jurul orei 04.30-04.45, ucigașa – echipată cu hanorac, a cărui glugă avea să o tragă pe cap după ce a coborât din taxi – era deja în Mangalia, lângă parcul Tosca unde avea să caute locul în care urma să abandoneze valiza cu cadavrul Alinei. A scos trupul din troler, l-a înghesuit sub o bancă, a aruncat cuțitul în zonă, iar cu valiza s-a întors la hotel unde a încercat să șteargă urmele crimei.

Loredana s-a întors pe jos la hotel

După ce a abandonat trupul prietenei sale în parc, Loredana s-a întors la hotel pe jos, parcurgând la pas doi kilometri din Mangalia și până în Saturn. După ce a curățat camera de sânge, la primele ore ale dimineții a intrat în tură ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. De altfel, judiciariștii constănțeni au ridicat-o de la serviciu și au dus-o la audieri unde tânăra a recunoscut crima.

Alina și Loredana se știau de când erau mici. Au copilărit împreună în localitatea vasluiană Cozmești, unde au deprins jocurile copilăriei la aceeași grădiniță și au învățat la același liceu. De aceea, au decis să muncească împreună și s-au angajat pe litoral.

Copilărie chinuită. „Mă dădea cu capul de pereți”

Fata care a sfârșit cu gâtul tăiat într-o cameră de hotel din stațiunea Saturn a avut o viață extrem de chinuită. Provenită dintr-o familie modestă, Alina a fost nevoită să îndure nu numai sărăcia, foametea, ci și violențele extreme ale tătălui care nu o dată o bătea crunt. ”Ajunsesem într-un punct în care numai rezistam. Într-o noapte, a început să mă bată foarte  tare (n.r. tatăl ei) și să mă dea cu capul de pereți. Plângând, l-am rugat să nu mă mai bată, că nu mai rezist. S-a înfuriat mai tare, a început să mă bată mai tare. Mi-a tras două palme, am amețit puțin și când mi-am revenit a început să mă dea iar cu capul de pereți”, a povestit presei Alina unul dintre episoadele crunte prin care a trecut din cauza tatălui ei.

Un om de afaceri, îngerul ei păzitor

Impresionat de drama acestui copil, despre care citise în publicația locală „Vremea Nouă”, omul de afaceri Ionel Sandu a luat-o în grija lui pe când fata era în clasa a IX-a și a ajutat-o să-și termine studiile. De altfel, cu câteva zile înainte să fie ucisă, Alina îi ceruse omului de afaceri să o ajute să-și găsească o garsonieră de închiriat. Cel mai probabil din cauza neînțelegierilor tot mai mari și mai dese dintre ea și colega ei, Loredana. Surse judiciare vorbesc despre faptul că certurile dintre cele două erau tot mai frecvente, informație susținută și de mama fetei ucise, dar și de prietenul acesteia, Sergiu, la care Alina se tot plângea.

Loredana Atănăsoaie este cercetată pentru omor și în cursul zilei de astăzi a fost prezentată magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Iar judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea suspectei pentru 30 de zile.

Chiar dacă criminala a declarat că ea este singura care a participat la acest omor, judiciariștii continuă cercetările pentru a stabili dacă fata spune adevărul sau dacă acoperă alte persoane. Asta în condițiile în care s-a vehiculat informația că Loredana ar fi fost ajutată la transportul cadavrului din valiză de alte două persoane ce purtau cagule. Un element important este legat si de schimbul de mesaje telefonice, imediat după crimă, între Loredana și iubitul Alinei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre