Simona Ionescu / Redactor Șef

Cristian Cioacă a primit verdictul din partea judecătorilor. Ce soartă îl așteaptă pe fostul polițist

Cristian Cioacă a primit verdictul din partea judecătorilor. Ce soartă îl așteaptă pe fostul polițist
Anul acesta, avocații lui Cristian Cioacă au făcut tot ce a fost omenește posibil pentru a fi eliberat condiționat. Au trecut 11 ani de când fostul soț al avocatei Elodia Ghinescu stă după gratii.

Au fost înaintate către Judecătoria Pitești două cereri de eliberare condiționată, ultima fiind depusă pe 11 mai 2023. Din nefericire pentru Cioacă, ambele au fost respinse și pe fond și pe apel.

Luna aceasta s-a adus din nou în discuție eliberarea condiționată a fostului polițist, iar pe data de 19 iulie 2023 judecătorii au dat verdictul final. Cristian Cioacă a primit vestea pe care nu și-ar fi dorit-o niciodată după 11 ani de stat în spatele gratiilor.

Judecătorii de la Pitești au decis că fostul soț al avocatei Elodia Ghinescu nu va fi eliberat din închisoare. Avocații lui Cioacă pot reînnoi cererea, însă doar la 10 noiembrie, au decis judecătorii. Conform informațiilor, decizia poate fi atacată în termen de trei zile.

Ce a spus instanța

„În temeiul art. 587 alin. 2 Cpp raportat la art. 59-60 C. pen. 1969, cu aplicarea art. 5 NCP, respinge ca neîntemeiată propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Mioveni, privind pe petentul-condamnat C.C.C– …, în prezent încarcerat în P.M.

În temeiul art. 275 alin. 3 Cpp, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul parţial al apărătorului desemnat din oficiu, în cuantum de 170 lei, se avansează din fondul special al Ministerului Justiţiei către Baroul București. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, azi data de 19.07.2023”, se arată în minuta instanței.

Cristian Cioacă se pregătea de victorie. N-a fost deloc așa

Cioacă nu și-a plătit datoria către familia fostei soții

Cu puțin timp în urmă, avocata familiei Ghinescu a vorbit despre faptul că Cioacă ar fi trebuit să îndeplinească mai multe condiții pentru a primi undă verde la cerere. Fostul polițist ar fi trebuit să plătească daune morale copilului său și al Elodiei, care se ridică între 130.000 -150.000 de euro. Banii nu au ajuns niciodată la familia Ghinescu.

Cioacă are de executat 15 ani și opt luni de închisoare

Judecat pentru uciderea Elodiei Ghinescu, deși trupul nu i-a fost descoperit niciodată, Cioacă a fost condamnat de Curtea de Apel Pitești la 15 ani și opt luni de închisoare cu executare. De asemenea, acestuia i-au fost interzise anumite drepturi pentru o perioadă de cinci ani. Potrivit rechizitoriului, crima a avut loc în noaptea de 29 spre 30 august 2007.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre