Simona Ionescu / Redactor Șef

Elena Udrea are probleme de sănătate, iar în închisoare i se poate declanșa oricând o criză periculoasă

Elena Udrea are probleme de sănătate, iar în închisoare i se poate declanșa oricând o criză periculoasă
Apărătorii Elenei Udrea fac imposibilul pentru a o scoate din spatele gratiilor pe celebra lor clientă. De data asta, au pus pe tapet o boală gravă de care suferă blonda.

Această afecțiune e extrem de periculoasă, pentru că Udrea ar putea intra în șoc anafilactic. Iar dacă nu va primi la timp tratamentul potrivit, se poate ajunge chiar și la deces.

Pe 11 iulie, Elena Udrea și Ioana Băsescu au răsuflat ușurate. Au scăpat de condamnările cu închisoare primite în prima instanță. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis încetarea procesului penal, pentru că faptele s-au prescris. Decizia este definitivă. Prejudiciul a fost recuperat după ce în 2018 Elenei Udrea i s-a pus sechestru pe un imobil din București cu o suprafață de 5000 de metri pătrați, evaluat la 565.000 de euro.

Avocații Elenei Udrea au afirmat că aceasta nu mai poate rămâne după gratii

Apărătorii fostului ministru al Turismului susțin că aceasta suferă de o boală foarte gravă, iar dacă va rămâne într-o închisoare obișnuită, e posibilă chiar și o mare nenorocire. Afecțiunea se numește arahnofobie și se referă la frică de insecte.

Elena Udrea suferă de fobie de gândaci

Potrivit Capital, Elenei Udrea se teme de păianjeni, dar are alergie și la gândaci. Avocații susțin că dacă ar fi mușcată de o astfel de insectă, ar putea intra în șoc anafilactic. Într-o asemenea situație, tensiunea arterială scade brusc și căile respiratorii se îngustească și are nevoie de tratament injectabil de urgență. În caz contrar, se poate ajunge chiar și la deces.

Câte specii de păianjeni există

Șocul anafilactic poate să apară la câteva secunde sau minute după factorul alergic declanșator și primele simptome sunt pulsul rapid, erupție cutanată, greață și vărsături. Dar și paralizie și panică, teamă de moarte, presiune în piept, nevoia irațională de a fugi.

Potrivit specialiștilor, majoritatea speciilor de păianjeni sunt inofensivi, iar păianjenii mușcă doar dacă sunt prinși între piele și alt obiect. În lume există peste 63.000 de specii de păianjeni, însă doar 2% dintre acestea sunt periculoase.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre