Simona Ionescu / Redactor Șef

Cristian Cioacă plănuiește să dea o lovitură uriașă familiei Elodiei Ghinescu. Românii se vor revolta

Cristian Cioacă plănuiește să dea o lovitură uriașă familiei Elodiei Ghinescu. Românii se vor revolta
S-au făcut primele demersuri pentru ca fostul polițist Cristian Cioacă să fie lăsat liber. Ucigașul Elodiei Ghinescu a fost dus în fața comisiei de eliberare condiționată de la Penitenciarul Colibași.

Cioacă a fost condamnat în anul 2014 la 15 ani și opt luni de închisoare, acuzat de uciderea soției sale, Elodia Ghinescu. El a fost condamnat fără ca trupul neînsuflețit al avocatei să fie găsit, unul dintre puținele cazuri care s-au judecat astfel în România. Cioacă a executat o parte din pedeapsă, iar oamenii legii au decis că ar exista posibilitatea de a fi eliberat condiționat.

Avocata familiei Ghinescu e fermă: nu trebuie eliberat înainte de termen

Crina Radu, avocata familiei Ghinescu a mărturisit presei că la comisia pentru eliberare condiționată s-a decis amânarea cu patru luni a unui verdict. „Ce am aflat și eu, tot din presă, este faptul că i-ar fi dat o amânare de patru luni.

A primit această amânare de 4 luni, iar probabil că săptămâna viitoare va avea un termen pe instanță sau va exista un dosar acolo la Judecătorie la Pitești”, a explicat apărătoarea pentru Wowbiz. În altă ordine de idei, aceasta spune că Cioacă trebuie să-și ispășeacă toată pedeapsa.

“Instanța trebuie să aibă în vedere aceste aspecte și nu faptul că a avut un comportament normal”

„Este un termen foarte mic față de gravitatea faptelor comise, față de poziția pe care a avut-o. Faptul că și-a omorât soția, pe mama copilului lui, a dat publicității conținutul informațiilor de pe emailul Elodiei – toate aceste aspecte sunt de natură de a agrava situația și nu pot fi considerate circumstanțe atenuante.

Prin urmare, eu spun că nu ar trebui să fie eliberat condiționat, ci ar trebui să execute întreaga pedeapsă. Instanța trebuie să aibă în vedere aceste aspecte și nu faptul că a avut un comportament normal și a lucrat în timpul executării pedepsei. Ar trebui să execute întreaga pedeapsă și nu ar trebui să beneficieze de eliberarea condiționată înainte de termen”, a mai spus Crina Radu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre