Simona Ionescu / Redactor Șef

Cristian Popescu Piedone, acuzații fără precedent la adresa lui Raed Arafat. „Vom face un miting să-l dea afară”

Cristian Popescu Piedone, acuzații fără precedent la adresa lui Raed Arafat. „Vom face un miting să-l dea afară”
După ce a stat un an în spatele gratiilor nevinovat, primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, dă de pământ cu Raed Arafat. Acuzațiile sunt șocante.

Cât de implicat a fost Raed Arafat în nenorocirea de la Colectiv? Cristian Popescu Piedone face acuzații incredibile la adresa șefului ISU.

Piedone susține că Arafat a refuzat, pur și simplu ca ambulanțele particulare să care răniții de la Colectiv, iar motivul este pur și simplu șocant: ar fi dăunat imaginii SMURD. În consecință, a „întors acele salvări din drum”. Mai mult, primarul sectorului 5 susține că și-a demisia de la Primăria sectorului 4, în semn de respect față de victime.

„Sediul celor de la BGS era aproape de Colectiv, ei au venit primii, iar apoi cei de la Crucea Alb Galbenă”

„Am fost printre primii implicați la incendiul de la Colectiv, iar după primele 13 minute de la alarmă am ajuns la fața locului. Eu mi-am dat demisia de la Primăria Sectorului 4 în semn de respect pentru victime. Justiția a făcut dreptate, până la urmă. Dar atunci eram un țap ispășitor, ce trebuie prezentat drept trofeu opiniei publice. Eram de față, le-am spus și judecătorilor la proces, că Arafat a întors acele salvări din drum. Sediul celor de la BGS era aproape de Colectiv, ei au venit primii, iar apoi cei de la Crucea Alb Galbenă.

„A spus că nu vrea salvări de la Crucea Galbenă și BGS pentru că strică imaginea SMURD”

Însă Arafat a declarat, de față cu noi, că nu vrea salvări particulare pentru că-i strică imaginea. Noi căram răniții cu mașinile oamenilor de pe stradă, iar Arafat a spus că nu vrea salvări de la BGS și Crucea Alb Galbenă pentru că strică imaginea SMURD și IGSU.

Arafat, vinovat la Colectiv?

Sunt cel care pot spune, cu mâna pe inimă, că am fost primul care a numărat arșii și i-am spus lui Arafat că sunt 45 de morți, acoperiți cu folie puși pe niște europaleți. Iar el mi-a spus că să declarăm că au murit doar 7, ca să nu speriem lumea”, este declarația șocantă a lui Cristian Popescu Piedone.

„Dacă eram azi premier, Arafat era istorie”

Cristian Popescu Piedone spune că pentru ce a făcut, Arafat trebuie să fie dat afară, iar în acest sens va face un miting în fața MAI, și-l acuză că primește comenzi, dar nu de la statul român. „Indiferent cine îl protejează, eu nu mai am nimic de pierdut, nu a trăit nimeni păcatele mele, dar vreau să răspund pentru ele, nu pentru urșii din pădure.

Eu i-am cerut demisia, și vom face un miting în fața MAI ca să îl dea afară. Nu poți să fii veșnic la stat atunci când s-au întâmplat aceste nenorociri. Dacă eram azi premier, Arafat era istorie. Avem oameni de excepție, deci e momentul să predea scaunul generației viitoare. Eu predau ștafeta după 2024, așa să facă și faraonul Arafat.

El primește comenzi, dar e clar că nu de la statul român. Arafat era pe valul imaginii, iar lumea era fascinată doar de o imagine. Atunci când trebuia să spun adevărul despre Colectiv, am fost incriminat. Foștii lui subalterni mi-au spus <<așa m-a pus șeful să scriu>>”, susține Cristian Popescu Piedone.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre