Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum a ajuns actorul Mugur Mihăescu candidat la alegerile din 2024. Se bate pentru o funcție importantă

Cum a ajuns actorul Mugur Mihăescu candidat la alegerile din 2024. Se bate pentru o funcție importantă
Actorul Mugur Mihăescu nu mai are nevoie de nicio prezentare. Rolul său din grupul de comedie Vacanța Mare l-a transformat într-un real reper național, el este Garcea. Se mai știe despre el că, pe lângă actorie, este un prosper om de afaceri, având mai multe pub-uri. Acum țintește altceva.

Actorul Mugur Mihăescu a făcut un anunț surpriză: el va candida la următoarele alegeri. De ceva vreme el face politică și, mai mult decât atât, ocupă deja o funcție importantă. Garcea din Vacanța Mare este membru AUR și ocupă, în prezent, funcția de președinte interimar al organizației județene Olt a Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR).

Acum Garcea și-a depus candidatura. Mugur Mihăescu se vrea preşedinte de Consiliu Județean, în Olt. Preşedintele interimar al organizaţiei judeţene a Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, duminică, la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Olt. De altfel, în același județ, reprezentanţii AUR Olt au depus duminică şi lista cu ceilalți 33 de candidaţi ai partidului pentru mandatele de consilieri judeţeni.

Garcea de la Vacanța Mare vrea să devină președintele Consiliului Județean Olt. Candidează pe listele AUR (Facebook)

Candidatura lui Mugur Mihăescu este a treia anunțată pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Olt. Până acum aici au mai fost depuse și candidaturile reprezentanţilor PSD şi PNL. Candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al CJ Olt este actualul șef al instituției, Marius Oprescu, în timp ce candidatul PNL pentru funcţia menţionată este secretarul general al organizaţiei judeţene Olt, Emanuel Oproiu.

Mugul Mihăescu tatonează politica de 13 ani

Mugur Mihăescu s-a înscris în AUR in 2022. Actorul a intrat în politică încă din anul 2011. Atunci s-a înscris în Partidul Verde, dar a demisionat după câteva luni. Ulterior, a fost consilier onorific al Gabrielei Firea când era primar al Capitalei. Ca om de afaceri, el deține două pub-uri în centrul vechi al Captalei și administrează magazinul Muzica.

Mai mulți actori au anunțat că intră în cursă pentru alegeri

Mugur Mihăescu nu este singurul actor care și-a făcut publice intențiile de a candida la alegerile din 2024. Colegul său de breaslă, actorul Florin Călinescu este decis să intre în cursa pentu alegerile prezidențiale. Pe de altă parte, actorul Dan Puric a vorbit la finalul unui spectacol pe care l-a susținut în București, la începutul anului, despre faptul că va fi candidatul AUR la alegerile prezidențiale, însă partidul a transmis un comunicat de presă prin care dezmințea parțial informația.

Actorul Dan Puric are șanse să fie candidatul AUR la alegerile prezidențiale (Facebook)

„Atât domnul Puric, cât și alți oameni apropiați de AUR vor fi testați într-o cursă internă a partidului care se va desfășura în perioada 16 februarie – 16 iunie. După acea dată veți afla candidatul AUR pentru prezidențiale, prin votul românilor care vor vota candidatul AUR”, se arată într-un comunicat al AUR.

Nu în ultimul rând, amintim că încă de anul trecut, actorul Grig Chiroiu a fost anunțat  drept candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Vâlcea la alegerile locale.

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre