Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum arată acum și ce s-a ales cu Andrei Theodor, tânărul care a reprezentat România la Eurovision – Foto

Cum arată acum și ce s-a ales cu Andrei Theodor, tânărul care a reprezentat România la Eurovision – Foto
România nu a reușit nici anul acesta să câștige Eurovisionul, însă a iscat multe comentarii și participarea țării noastre s-a aflat în miezul unui scandal. Cu multă piele la vedere, prestația românilor a iscat multe discuiții.

Așa cum știți, la ediția din acest an a cunoscutului concurs de cântece, România a trimis piesa D.G.T. (Off and On), a lui Theodor Andrei. Aceasta avea 18 ani și jumătate în momentul concursului. A mărturisit, ulterior, că nu a avut posibilitatea să își aleagă vestimentația pentru concurs și nici nu a fost consultat pentru alegerea variantei acustice a piesei ce a fost interpretată pe scena de la Eurovision.

La ședința la care s-au comunicat aceste detalii fost prezentă mama sa, căreia i s-a spus ce urmează să se întâmple. După concurs, tânărul nu s-a sfiit să spună lucrurilor pe nume. „Este un război foarte mare între delegațiile care pleacă (…) între cine a coordonat delegația României într-un față de alt an, oamenii ăștia se războiesc între ei”,  a spus Theodor Andrei într-un podcast în care a fost invitat.

Andrei Theodor a reprezentat România la Eurovision înainte de Bac

Tânărul Theoodr Andrei a „supraviețuit” episodului Eurovision și lasă viața sa să meargă mai departe. El este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor. Acesta a obținut peste 200 de premii în festivaluri naționale și internaționale de muzică, printre care amintim: Premiul 3 la Festivalul „Aurelian Andreescu”, Premiul 1 la Festivalul Alexandria Pop Fest și „Premiul „Best Stage Presence” la Festivalul „Silver Yantra” din Bulgaria.

După Eurovision, Andrei Theodor a intrat la facultatea de Actorie și continuă să participe la evenimente cultural și să cânte (Sursa foto: Facebook / Mihai Stere)

De asemenea, are peste 100 de melodii compuse. În anul 2022, a primit Premiul Myosotis pentru cea mai bună creație a unui cantautor, pentru melodia „Artist” (muzică și versuri Theodor Andrei) de pe albumul „Fragil”. În plus, a obținut Marele Trofeu al Festivalului Mihaela Runceanu 2022 și Marele Trofeu al Festivalului „Alexandria Pop Fest” 2022, conform TVR.

Zilele acestea este implicat alături de solistul și compozitorul Marian Stere, într-un eveniment găzduit la centrul Cultural „Ioan Dalles”. Devenomentul „Aripi de vers” a adus împreună multe persoanlități ale scenei, între care și tânărul Theodor Andrei.

Cum arată și ce face Andrei Theodor, după Eurovision

De luna aceasta, Andrei Theodor este student la actorie. După Eurovision, acesta a decis să aprofundeze cu studii superioare una din pasiunile care îl urmăresc de toată viața sa. El a susținut Bacalaureatul la scurt timp după revenirea de la competiția din Liverpool. Deja era hotărât ce facultate va urma. Mai mult, Andrei Theodor a mărturisit și că, după terminarea studiilor de licență, vrea să urmeze un master în regie, pentru că dorința sa e să devină regizor profesionist.

Andrei Theodor a participat la un eveniment organizat de compozitorul și interpretul Mihai Stere (Sursa foto: Facebook / Mihai Stere)

Tânărul Andrei Theodor a studiat deja arta actorului alături de Julieta Georoiu, și a jucat inclusiv pe scena Teatrului Țăndărică, anul acesta. Profesoara spune despre tânărul artist că, dacă ar fi să îl descrie într-un singur cuvânt, „emoție” ar fi acesta.

Sursa foto: Instagram, Facebook / Marian Stere

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre