Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum arată cei mai scumpi pantofi din lume. Au încorporat în design și o bucată de meteorit

Cum arată cei mai scumpi pantofi din lume. Au încorporat în design și o bucată de meteorit
Când vine vorba de pantofi de lux, designerii nu se pot abține. De la aur la pietre prețioase, aceștia fac adevărate opere de artă. Iată cum arată și cât costă cei mai scumpi pantofi din lume care au încorporat în design o bucată de meteorit.

Când vine vorba de pantofi femeile nu se uită la bani. S-a gândit cineva vreodată că ar exista pantofi al căror toc să semene cu Burj Khalifa? Aceștia sunt cei mai scumpi din lume. Iar designerul s-a gândit să pună și o bucată de… meteorit

Cei mai scumpi pantofi din lume: Moonstar de Antonio Vietri costă 19,9 milioane de dolari

Cei mai scumpi pantofi din lume au încorporat în design un meteorit

Pantofii Moonstar Heels by Antonio Vietri sunt un tribut adus Dubaiului, un oraș renumit pentru viziunea sa futuristă și glamour. Designerul Antonio Vietri este cunoscut pentru realizarea de pantofi extravagant de scumpi și este determinat să creeze inimaginabilul. Acesta a reușit să creeze și cei mai scumpi pantofi din lume, al căror toc, realizat din aur alb, este proiectat să semene cu Burj Khalifa, iar curelele sunt șiruri de diamante de 30 de carate.

Mai mult, un meteorit găsit în Argentina în 1576 a fost, de asemenea, încorporat în design, făcându-i unul dintre cei mai unici pantofi din lume. Pantofii, în valoare de 19,9 milioane de dolari au fost în 2019 capul de afiș al Săptămânii Modei MIDE din Dubai.

Jada Dubai și Passion Jewellers „Passion Diamond Shoes”: 17,7 milioane de dolari

Pentru acești pantofi a fost nevoie de nouă luni de muncă

Pe locul doi în topul celor mai scumpi pantofi din lume se află o operă de artă realizată din aur și construiți ingenious pentru a crea un vârf ascuțit. E vorba de pantofii Passion Diamond, la realizarea cărora au colaborat Jada Dubai și Passion Jewellers.

Fiecare pantof este împodobit cu un diamant D-flawless de 15 carate, pe lângă faptul că este mărginit cu diamante mai mici. Niciun fragment din acest pantof nu este obișnuit chiar și inscripțiile din interiorul tălpii sunt realizate cu aur. A fost nevoie de nouă luni pentru a crea această pereche strălucitoare care este expusă la hotelul Burj-al Arab.

Pe locul trei se află o pereche de pantofi realizați din platină în valoare de 15,1 milioane de dolari

Pe locul 3 în lume se află pantofii cu platină

Debbie Wingham a colaborat cu designerul Chris Campbell pentru a face acești pantofi pentru un client privat neidentificat. Foarte simpli, pantofii sunt realizați cu îndemânare din platină și ornamentați cu vopsea de aur de 24 de carate.

De asemenea, prezintă bijuterii rare de familie, cum ar fi două diamante roz de 3 carate și două diamante albastre de 1 carat, care sunt cusute cu sârmă de aur de 24 de carate. Wingham este cunoscută pentru creațiile sale extravagante, care includ cea mai scumpă rochie neagră din lume (care valorează 4,6 milioane de dolari) și cel mai scump tort din lume (care valorează 64,2 milioane de dolari). Realizarea acestor tocuri a durat peste 100 de ore.

Sursă foto: sothebysrealty.co.uk

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre