Simona Ionescu / Redactor Șef

O nouă teorie. Extratereștrii „călătoresc” pe meteoriți pentru a coloniza Pământul

O nouă teorie. Extratereștrii „călătoresc” pe meteoriți pentru a coloniza Pământul
Oamenii de știință cred că identificarea extratereștrilor este fezabilă, deoarece ar putea călători prin intermediul meteoriților, putând modifica condițiile atmosferice.

Viața extraterestră reprezintă un punct de interes pentru oamenii de pe Pământ de zeci de ani. Potrivit ultimei teorii, extratereștrii ar putea călători pe meteoriți între planete.

Harrison B. Smith și Lana Sinapayen au publicat o cercetare în LiveScience care detaliază modul în care poate fi detectat un astfel de fenomen. Raportul sugerează că extratereștri vor să colonizeze planeta Pământ. În condițiile în care peste 5.000 de exoplanete confirmate sunt considerate potențiale gazde pentru viață, conceptul de panspermie stârnește intriga în rândul cercetătorilor.

Oamenii de știință au speculat că, dacă viața călătorește prin intermediul meteoriților, identificarea acestor organisme extraterestre devine fezabilă. Această noțiune sugerează că viața extraterestră, în încercarea sa de a se adapta noii lumi, ar putea modifica involuntar condițiile atmosferice.

Viața ar putea începe pe o planetă și s-ar putea răspândi pe altele

În esență, teoria numită panspermie extinde domeniul de cercetare, oferind un cadru prin care oamenii de știință pot explora posibilitatea tentantă a vieții dincolo de Pământ. Cu toate acestea, cea mai mare provocare este identificarea acestor forme de viață care au călătorit pe meteoriți.

Dacă panspermia este posibilă, înseamnă că oamenii de știință își pot restrânge, teoretic, căutarea vieții extraterestre, considerând că acestea există. Provocarea în acest moment rămâne faptul că cercetătorii nu știu ce să caute. Raportul publicat spune că viața ar putea începe pe o planetă și s-ar putea răspândi pe mai multe planete. O caracteristică cheie a oricărei forme de viață este capacitatea sa de a modifica echilibrul natural al planetei.

Lucrarea nu a fost încă supusă evaluării de către colegi

Astfel, prezența unor modificări caracteristice, cum ar fi schimbările în compoziția atmosferică, ar putea servi drept indicii în căutarea existenței extraterestre. Pe Pământ, de exemplu, avem mult mai mult oxigen în atmosferă decât am fi avut dacă nu ar fi existat viață. Cu toate acestea, cercetătorii au recunoscut că lucrarea lor are limitări și că nu a fost încă supusă evaluării de către colegi. În primul rând, panspermia este o ipoteză netestată și, în al doilea rând, tehnica lor funcționează doar în cazul în care există suficiente date despre un număr mare de exoplanete.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre