Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum i-a fost provocat lui Pian infarctul? Frații lui Duduianu și suspectul de omor, judecați în același proces

Cum i-a fost provocat lui Pian infarctul? Frații lui Duduianu și suspectul de omor, judecați în același proces
La Tribunalul București, SecțiaI penală, a fost înregistrat, la data de 25 noiembrie 2020, dosarul privind moartea lui Emi Pian (Florin Mototolea, în buletin), șeful clanului Duduienilor, dar și vătămarea gravă a celui cu care victima a avut un conflict. Atât suspectul de moartea lui Pian, cât și agresorii lui, frații decedatului, vor fi judecați în cadrul aceluiași proces.

Obiectul cauzei este omorul, deși legiștii au stabilit, în urma autopsiei, că Emi Pian a murit ca urmare a unui infarct, după cum ne-au parvenit informațiile la data comiterii faptelor. Cadavrul prezenta însă și o tăietură de cuțit la gambă, rană despre care urma să se stabilească dacă a cauzat infarctul.

Instanța Tribunalului București nu a stabilit încă primul termen de începere a procesului care se anunță unul greu. În sala de judecată urmează se se confrunte cele două tabere rivale și va fi nevoie de pază serioasă pentru păstrarea ordinii. În boxă vor fi Emanuel Richard Gheorghe, frații Vasile Duduianu, Laurențiu Duduianu și Ionuț Gheorghe Drăghici, rudă cu Duduienii.

Magistrații vor trebui să afle cu claritate, în cursul cercetării judecătorești, dacă Richard Emanuel Gheorghe (26 ani) l-a înjunghiat pe Emi Pian după care frații acestuia au sărit pe el cu topoarele să-l ucidă sau lucrurile s-au petrecut cum susține suspectul Richard, că ei au vrut să-l omoare iar el s-a apărat cu cuțitul.

Ancheta nu a fost și nu e ușoară. Martorii audiați la Parchet au avut declarații contradictorii. Procurorul și polițiștii nu au putut stabili cu exactitate care a fost derularea faptelor pentru că nu ar fi existat camere de luat vederi în zona de conflict.

Filmul incidentului din noaptea de 4 august

La data derulării evenimentelor legate de moartea lui Emi Pian, am scris despre incidentul petrecut într-o casă din cartierul Giulești, după o partidă de poker, la care participaseră membrii clanurilor Duduianu și Rinu. Erau informații oficiale sau obținute de la surse de încredere. Refacem filmul incidentului din noaptea de 4 august, spre aducere aminte.

La un moment dat, între participanți a izbucnit o ceartă. Emi Pian a avut un schimb de replici mai dur cu tânărul Richard Emanuel Gheorghe. După alte câteva minute, Pian a zis că pleacă și a ieșit din casă. Și Richard Emanuel, tânărul din clanul Rinu, s-a sculat de la masă ca să plece spre casă. Jocul oricum se spărsese.

În momentul în care a ieșit în stradă, urmat și de alte persoane din grup, a declarat procurorilor că a văzut trei mașini din care au coborât mai mulți bărbați înarmați cu săbii, bâte, sprayuri paralizante și cuțite, care l-au atacat. S-a produs o bătălie pe viață și pe moarte, în stradă. Emanuel a fost trântit la pământ și tocat cu băte și un topor. Avea un cuțit la el și a dat  în toate părțile, ca să se apere, după ce fusese lovit cu ceva în cap. A spus anchetatorilor că nu știe pe cine a lovit exact în încăierare, dar a dat cu cuțitul în picioarele agresorilor. Pentru asta, cei din clanul Duduianu i-au rupt mâna.

Așa cum am relatat la vremea respectivă, medicii de la Spitalul Elias i-au cusut rana de la cap, produsă de topor și l-au operat la mână, unde i-au introdus o tijă.

Polițiștii de la secție, care au ajuns primii la fața locului, s-au asigurat că rănitul Emanuel Gheorghe, zis Richard, a fost luat cu ambulanța. Pe Emi Pian, tăiat în două locuri la gambă, l-au urcat frații lui în mașină și au plecat spre Spitalul Universitar. Pe drum, Emi Pian a făcut infarct. Asta scrie în certificatul constatator, emis de medicul legist: Cauza decesului este infarct miocardic. Sunt trecute și două răni superficiale de pe gambă, dar care n-ar fi provocat moartea, s-a spus la vremea respectivă.

Cum arată primul „bar liber de COVID”. S-a deschis aseară

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre