Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum încearcă să se apere avocatul care a amenințat protestatarii cu pușca

Cum încearcă să se apere avocatul care a amenințat protestatarii cu pușca
Un avocat din St. Louis, care a devenit celebru în toată lumea după ce a amenințat cu o armă de asalt protestatarii #blacklivesmetter care au ajuns la conacul său, este acuzat de port ilegal de armă. De aceeași infracțiune e acuzată și soția sa.

Mark McCloskey, americanul devenit faimos după ce alături de soția sa a amenințat cu arme de foc protestatarii unei mișcări Black Lives Matters din St. Louis, statul Missouri, au aflat noile capete de acuzare și încearcă să se apere, apelând la opinia publică.  Avocatul Mark McCloskey a fost surprins într-o dispută, în fața casei sale, pe 28 iunie. Bărbatul avea un AR-15 cu care amenința protestatarii #blacklivesmetter, iar soția sa era și ea înarmată cu un pistol. Cei doi au fost acuzați de port ilegal de arme.

Incidentul a avut loc în timpul unei manifestații în care protestatarii mergeau la casa primarului Lyda Krewson din St. Luis, pentru a-i cere demisia. Deși inițial s-a spus că avocatul încerca doar să își protejeze proprietatea, procurorul general din Missouri a schimbat încadrarea faptelor. În încercarea de a de apăra, avocatul a apărut la Fox News, unde a insistat că există motive întemeiate pentru a fi înarmat.

El a spus gazdei Sean Hannity că protestatarii s-au poziționat în fața camerelor de supraveghere ale conacului său și l-au amenințat că îl vor ucide, după care îi vor ocupa somptuoasa locuință situată într-un cartier de lux al orașului.

Imagini controversate

„Presa a relatat că a fost un protest pașnic, iar mici fragmente filmate în timpul acestei manifestații au fost difuzate în toată lumea. Mai târziu în aceeași noapte, în fața casei primarului Krewson, unul dintre protestatari a scos un AK-47 și a amenințat inclusiv un reporter al postului Canal 5, iar acesta și gardianul său înarmat au trebuit să fugă. Poliția a avut imagini cu armele”, a declarat avocatul.


Apariție spectaculoasă. Un animal rar și-a făcut apariția

Carpatka – un deliciu cu vanilie, din Polonia


McCloskey a depus o moțiune pentru a decalifica dosarul în care e acuzat de port ilegal de armă. Acesta mai susține că protestatarii au forțat poarta de intrare pe proprietatea sa, în timp ce Darryl Gray, unul din liderii acestora, susține că poarta era deschisă și că protestatarii nu au deteriorat-o.

În înregistrările existente din data de 28 iunie, ora 18,00, se văd manifestanții scandând „Let’s Go” în timp ce au trecut pe lângă casa lui McCloskeys, în vreme ce cuplul patrulează înainte și înapoi lângă ușa principală a imobilului. Nu s-au tras focuri în timpul confruntării, însă soția avocatului, Patricia McCloskey, în vârstă de 61 de ani, este văzută ținând un pistol și apropiindu-se de protestatari vorbindu-le în timp ce unii stau și se ceartă.

Alți manifestanți sunt auziți strigând la toți „ să plece” în timp ce femeia continuă să-și fluture pistolul pe gazonul din fața casei, iar soțul ei, avocatul McCloskey apără ușa din față cu pușca. Pe 20 iulie, cuplul a fost acuzat de infracțiune cu utilizarea ilegală a unei arme pentru afișarea armelor în timpul protestului.

Sursa foto: Daily Mail

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre