Cum poți deveni proprietar de insulă? Nimic mai simplu. Tocmai este de vânzare una, și nu costă decât cât un apartament mediu.
O insulă scoțiană de 22 de acri a fost scoasă la vânzare pentru aproape 70.000 de dolari și este plină de animale sălbatice. Momentan nu locuiește niciun om pe ea, astfel că poate fi răspunsul pentru cineva care își dorește izolarea de aglomerația urbană.
Cum poți deveni proprietar de insulă
Insula Càrn Deas de pe coasta de vest a Scoției este de vânzare pentru suma de 68.900 de dolari. Mai exact, 50.000 de lire sterline.
Insula este nelocuită, dar are o mulțime de animale sălbatice, inclusiv delfini și rechini, în apele ce o înconjoară, scrie Insider.com.
Insula este situată la 1,5 mile de satul Achiltibuie, care are aproximativ 300 de locuitori. Comunicatul de presă adaugă că insula are stânci, golfuri, o plajă cu șindrilă și ape înconjurătoare, care ar permite sporturi acvatice precum navigație, scufundări și snorkeling.
Un paradis pentru cei ce vor să fugă de „toate”
Un purtător de cuvânt al Goldcrest Land & Forestry Group, compania care vinde insula, a declarat pentru Insider că aceasta „nu are deloc clădiri, dar ar putea fi posibil să se construiască o locuință mică, dar aceasta ar trebui să respecte anumite condiții”, au adăugat ei.
Càrn Deas face parte din Summer Isles, un grup de insule de pe coasta de vest a Scoției care și-a primit numele de la crescătorii locali care, în mod istoric, și-au pășunat oile acolo în vară, adaugă comunicatul de presă. Alte insule din acest grup includ Càrn Iar și Càrn Beag, care sunt, de asemenea, nelocuite. Insula poate fi accesată printr-o călătorie cu barca de 25 de minute de la debarcaderul Badentarbat sau Old Dornie Harbour, potrivit site-ului Goldcrest.
„Insula Càrn Deas este foarte specială și oferă refugiul perfect pentru cineva care caută un loc unde să poată merge atunci când vrea cu adevărat să scape de toate”, a declarat Fenning Welstead, fondator la Goldcrest, pentru Insider. „Acolo se poate bucura de propriul loc de camping privat și se pot cufunda în unele dintre cele mai frumoase împrejurimi ale Scoției”.
Sursa foto: Insider
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook