Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum să obțineți cel mai bun sirop de prune. Rețeta bunicii care vă amintește de toamna copilăriei

Cum să obțineți cel mai bun sirop de prune. Rețeta bunicii care vă amintește de toamna copilăriei
Orez cu prune ca în copilărie sau o plăcintă delicioasă? Știați că din prună puteți obține și un extraordinar sirop? Rețeta e simplă și veți obține un produs natural 100%.

Versatile și gustoase, prunele sunt preferatele tuturor când vine toamna. Sunt puțini însă cei care știu că se pot transforma într-un minunat sirop, care se poate păstra și peste iarnă. Iată rețeta preferată a gospodinelor.

Ingredientele necesare

Pentru un sirop de prune ca la bunica, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 kg prune foarte bine coapte (pentru a obține un gust extraordinar), 1 kg zahăr, 500 ml apă, sucul de la două lămâi, un baton de scorțișoară.

Mod de preparare

Spălați foarte bine prunele cu apă, pentru a nu rămâne nici un fel de impuritate, apoi tăiați în jumătate sau sferturi, după preferințe. Sâmburii se vor arunca. Luați o oală mare și puneți la fiert apa cu zahărul.

Amestecați bine până când zahărul se va dizolva complet, apoi adăugați prunele tăiate și sucul de lămâie. Lăsați amestecul pe foc să ajungă la punctul de fierbere. Ulterior, lăsați focul mic și prunele să fiarbă în jur de o oră.

Nu uitați ca din când în când, să amestecați. Când siropul mare de fiert ultimul sfert de oră, puneți și scorțișoara.

Strecurați siropul

Sirop de prune, rețeta care va da gata invitații

După ce siropul va căpăta consistența pe care v-o doriți, strecurați amestecul printr-o sită fină, pentru a putea să separați lichidul de pulpă. Pentru a obține cât mai mult siropul, presați bine pulpa folosind o lingură.

Pulpa care a rămas nu se aruncă, o puteți pune la o prăjitură sau consumată cu iaurt. Siropul se toarnă fierbinte în sticle sau borcane sterilizate. Sticlele se închid ermetic și se lasă să se răcească la temperatura camerei, apoi se depozitează la locuri întunecate și răcoroase.

Veți avea pe masa sărbătorilor de iarnă cel mai gustos sirop. Imediat ce deschideți sticla, puneți la frigider. Siropul de prune se poate combina cu iaurt grecesc, sau puteți obține un cocktail senzațional dacă veți pune o linguriță într-un pahar cu prosecco.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre