Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce puteți face cu ultimele prune ale toamnei. Rețetă la tavă

Ce puteți face cu ultimele prune ale toamnei. Rețetă la tavă
Dacă sunteți cei mai mari fani ai găluștelor cu prune și deja vă gândiți cu panică la faptul că le trece sezonul, avem o propunere ingenioasă pentru a le savura. Nici măcar nu veți pierde așa mult timp în bucătărie.

Găluștele cu prune la tavă sunt o alternativă mult mai ușor de gestionat. În primul rând nu mai trebuie să pierdeți cel puțin jumătate de oră cu prepararea lor individuală. Apoi cu fierberea. Varianta mai puțin migăloasă a găluștelor cu prune clasice și se prepară mai ușor și mai rapid e dezvăluită de Nicoleta Catargiu, pe Instagram, cu recomandarea totală că rețeta trebuie încercată.

Mai rețineți și că aceste fructe sunt extrem de hrănitoare, conțin multe vitamine și minerale, pe lângă fibre și antioxidanți care vă pot ajuta să reduceți riscul de apariție a mai multor boli cronice.

Ingrediente pentru găluște cu prune la tavă

200 – 250 gr. prune
160 gr. griș
1 litru de lapte
70 gr. zahăr
1 ou
50 gr. unt
esență de vanilie
300 gr. pesmet, 80 gr. zahăr, 1 linguriță de scorțișoară, 100 ml. ulei

Mod de preparare

Începeți cu prepararea pesmetului. Puneți uleiul într-o tigaie, iar când este ușor încins adăugați pesmetul și amestecați, lăsând la foc mic 1-2 minute. După ec s-a colorat ușor, adăugați și zahărul, scorțișoara amestecând tot la foc mic 1-2 minute.

Separat, amestecați într-un bol 300 ml. lapte, grișul, oul și esența de vanilie. Puneți restul de lapte, împreună cu zahărul (70 gr.) la fiert, iar când ajunge la punctul de fierbere, se dă focul încet și se adaugă compoziția cu griș. Amestecați constant, pe foc, până se îngroașă fix ca o budincă de griș. La final se adaugă untul și se amestecă.

Puneți într-o tavă jumătate din cantitatea de pesmet, apoi jumătate din cantitatea de budincă de griș și se nivelează. Deasupra puneți prune tăiate în jumătate sau întregi, apoi acoperiți prunele cu restul de budincă de griș. La final se pune pesmetul rămas. Tava se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 40 minute. Ideal este să tăiați și să serviți după ce s-a răcit complet ( durează 2 – 3 ore).

Sursa: Instagram / Nicoleta Catargiu

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre