Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum să țineți praful la distanță. Trucuri pe care trebuie să le știe orice gospodină

Cum să țineți praful la distanță. Trucuri pe care trebuie să le știe orice gospodină
Orice gospodină încearcă din răsputeri să scape de praful din casă, dar pare că nimic nu face față. Iată câteva trucuri de folos.

Pentru ca locuința să fie mereu curată iar praful să dispară, e bine ca gospodinele să ține cont și de aceste trucuri.

Ștergeți praful cu ajutorul unor cârpe din microfibre

Potrivit Molly Maid, ștergătoarele de praf din pene sau cârpele din bumbac tind să împingă praful de colo-colo, în timp ce materialul din microfibră rețin praful și murdăria. De asemenea, cârpele din microfibră lasă în urmă mai puține dungi și reziduuri. Pentru persoanele care suferă de alergii cea mai bună soluție pentru a scăpa de praf sunt aspiratoarele cu filtre de aer cu particule de înaltă eficiență. Iar aspirarea cel puțin o dată pe săptămână va ajuta ca praful (care ajunge inevitabil pe podea) să nu se acumuleze prea mult.

Schimbați-vă jaluzelele

Jaluzelele cu lamele au tendința de a aduna praful și pot fi dificil de curățat, de aceea e indicat să alegeți perdele sintetice lavabile sau jaluzele cu rolete care se pot curăța. Dar dacă trebuie să păstrați jaluzelele, asigurați-vă că le aspirați și le ștergeți o dată pe săptămână. Investiți într-un purificator de aer și amplasați-l corespunzător la ferestre. Potrivit Allergy & Air, acesta ajută la absorbirea prafului chiar în momentul în care intră din exterior. Purificatorul, la fel ca și aspiratorul, ar trebui să aibă și un filtru HEPA.

Cum să alungați praful din casă

Reduceți numărul de bibelouri și textile

Cu cât aveți mai multe lucruri, cu atât praful se va aduna, de aceea ar fi bine să renunțați sau să reduceți la minim numărul de bibelouri. Iar în ceea ce privește textilele, nu numai că țesăturile tind să rețină mai mult praf, dar îl și produc.

Schimbați așternuturile în fiecare săptămână

Păstrarea așternuturilor și a lenjeriei de pat cât mai curate este importantă pentru a menține nivelurile de praf la un nivel scăzut. Spălați cearceafurile săptămânal și curățați în mod regulat plăpumile, pernele și saltelele. Dacă iubiți plantele, este important să rețineți că și acestea pot aduna praf. E important să le ștergeți frunzele cu o cârpă din microfibră cel puțin odată pe lună.

Sursă foto: www.apartmenttherapy.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre