Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum scăpați rapid de mucegaiul negru din mașina de spălat. Cele mai bune trucuri pentru gospodine

Cum scăpați rapid de mucegaiul negru din mașina de spălat. Cele mai bune trucuri pentru gospodine
Mașinile de spălat sunt un teren de reproducere a mucegaiului negru, acesta instalându-se de cele mai multe ori în garnitura acestora. Iată câteva trucuri de ajutor pentru gospodine.

La prima vedere, pare foarte greu de curățat mucegaiul negru din mașina de spălat, dar cu aceste trucuri situația se va schimba.

În contact cu hainele murdare, mașina de spălat devine un focar de bacterii. Dezvoltările fungice precum mucegaiul negru prosperă în zonele umede, iar spălarea hainelor la temperaturi mai scăzute (sub 40C) permite bacteriilor să supraviețuiască. De aceea, specialiștii vă recomandă să spălați regulat mașina, pentru a scăpa de mucegaiul care se poate instala și în sertarul pentru detergent.

Unde se poate instala mucegaiul

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să examinați cu atenție unde se află mucegai. Pentru că acesta poate fi găsit și în tava unde puneți detergentul, filtru, etanșarea ușii sau la furtunul de intrare și evacuare a apei. În general, în toate locurile care intră permanent în contact cu apa. Specialiștii vă recomandă ca după ce ați curățat bine, să verificați din nou toate locurile cu probleme.

Oțetul, cel mai mare dușman al bacteriilor

Cea mai bună metodă pentru a stopa mucegaiul din mașina de spălat este oțetul. Turnați 200 ml oțet în recipientul unde puneți detergentul și balsamul. Porniți mașina la cel mai lung mod de funcționare și lăsați la temperatura maximă. E important ca apa din mașina de spălat să fie fierbinte. După ce mașina se termină mai turnați încă odată 200 ml de oțet în recipiente sau puteți folosi și acidul citric. Reactivați încă odată modul clătire și puneți în locul oțetului apă plată. Ștergeți apoi cu o cârpă uscată și aveți grijă să nu lăsați locul umed.

Cum scăpați de mucegaiul negru din mașina de spălat

Folosiți și acidul boric

Cauciucul mașinii de spălat se curăță foarte bine cu acid boric și peroxid de hidrogen. Curățați bine de mucegai, aplicați apoi peroxidul de hidrogen, dar aveți grijă să nu puneți mult pe vopsea sau smalț. Aveți grijă însă să nu folosiți acidul boric simplu, ci doar diluat cu apă plată. După diluare, înmuiați în produs câteva discuri demachiante și puneți pe garnitura de cauciuc. Lăsați să acționeze în jur de o oră și jumătate, apoi clătiți cu apă plată. Aveți grijă să vă protejați mâinile cu mănuși.

Folosiți bicarbonat sau praf de copt

O metodă ieftină și foarte bună pentru a îndepărta mucegaiul este să folosiți bicarbonat de sodiu sau praf de copt. O linguriță cu produs se diluează într-un pahar. Cu produsul obținut se va șterge de câteva ori suprafețele cu mucegai, folosind un burete. La final, se clătește locul cu apă plată.

Cum preveniți petele de mucegai din mașina de spălat

Pentru a preveni apariția mucegaiului negru, după ce ați spălat rufele, ștergeți cu o cârpă uscată suprafața tamburului. Umiditatea nu doar că duce la apariția mucegaiului, ci duce la stricarea pieselor metalice. Scoateți imediat rufele din mașină, nu le lăsați să stea nici măcar o oră. Spălați și ștergeți tava în care ați pus detergentul de fiecare dată când folosiți mașina de spălat. Aveți grijă să schimbați filtrul mașinii ori de câte ori este nevoie, pentru că se poate crea un mediu favorabil pentru creșterea mucegaiului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre