Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum te muți eficient într-o casă nouă doar în trei pași

Cum te muți eficient într-o casă nouă doar în trei pași
Mutarea într-o nouă locuinţă sau într-un nou sediu, în cazul unei firme, reprezintă un moment pe cât de aşteptat, pe atât de complex. Până la bucuria noului spațiu, sunt câteva lucruri de făcut. Grele și obositoare.  Prima e etapa de ambalare, apoi urmează transportul obiectelor de le vechea adresă. Apoi despachetarea.

Pentru că acest proces este unul destul de complex şi de stresant, își spunem cum te muți eficient în doar trei pași. Cei care doresc să se mute trebuie să îşi facă un plan, pe baza căruia să poată desfăşura toate etapele, astfel încât întregul proces de mutări mobilier să fie unul eficient şi, totodată, rapid.

Când începe pregătirea pentru mutare

Este important ca persoanele care se mută să pregătească obiectele pentru mutare cu cel puţin o saptamana inainte de momentul propriu-zis. Aceasta pregătire constă în golirea corpurilor de mobilier care urmează a fi mutate şi ambalarea obiectelor scoase din aceste în cutii, astfel încât poate fi transportate în siguranţă.

De asemenea, unele corpuri de mobilier pot fi demontate şi ambalate cu folie stretch. Vor fi, astfel mai uşor de cărat şi de transportat. E important să se noteze pe pachetele obţinute ce obiecte conțin.

Ambalarea şi notarea destinaţiei pe cutii

Chiar şi obiectele mai mici, indiferent că sunt piese de mobilier sau obiecte personale, ar trebui să fie puse în cutii pe care să se noteze detaliat ce conţin. De exemplu, cărţile ar trebui puse în cutii de carton, care să nu fie umplute complet, pentru a putea fi uşor de transportat. Pe cutii se poată nota categoria din care fac parte cărţile respective. Biblioteca în sine poate fi demontată.

Contractarea unei firme de transport mobila

Chiar înainte de a începe pregătirea obiectelor care urmează să fie relocate, ar trebui să se contracteze o firmă de transport mobila. Aceasta poate oferi ajutor atât în ceea ce priveşte transportul tuturor obiectelor, indiferent de dimensiune. Dar chiar și în  ceea ce priveşte pregătirea acestora pentru mutare.

Există firme care pun la dispoziția clienților inclusiv cutii și folii pentru ambalare. În plus, mobilierul transportat este în siguranţă datorită autovehiculelor pe care o astfel de firma le deţine.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre