Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum te poți programa pentru vaccinul anti-Covid-19

Cum te poți programa pentru vaccinul anti-Covid-19
Primii care vor fi vaccinați anti-COVID-19 sunt medicii și asistenții din spitalele care tratează bolnavii cu acest virus. Ulterior, vor fi mai multe categorii de persoane care vor fi vaccinate. Cum te poți programa pentru vaccinul anti-Covid-19.

Primele doze de vaccin anti-COVID-19 au mers direct la cadrele medicale care tratează bolnavi cu acest virus. Următoarele doze vor ajunge la cei care lucrează în sănătate și educație.

Cum te poți programa pentru vaccinul anti-Covid-19

Persoanele care vor să se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2 au la dispoziție o platformă electronică unde se pot înregistra. Deocamdată, doar persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate și social, se pot programa pentru vaccinul anti-Covid-19

Programările pentru administrarea vaccinului se pot face pe pagina https://programare.vaccinare-covid.gov.ro.

„Începând de astăzi, 28 decembrie a.c., în conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate și social, urmând să se activeze accesul în aplicație și pentru celelalte două grupe de vaccinare (grupa a II-a – populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și grupa a III-a – populația generală). Vom informa opinia publică imediat ce accesul în aplicație va fi disponibil și pentru aceste două grupe populaționale.”, anunță Comitetul național privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Cum te poți programa pentru vaccinul Covid

Pentru a te putea programa pe platforma online, e necesar să îți creezi un cont pe baza datelor de identificare și a numărului de telefon. În contul creat, ai acces la propriile programări: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare și rapelul (cea de-a doua doză).

În momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată. Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platformă sau pe baza cărții de identitate.

Cine se poate programa acum la vaccinare

Potrivit informațiilor transmise de autorități, în prima fază, se pot programa pentru vaccin cei din sistemele sanitar și social – public și privat, adică:

 • personalul din spitale și unități ambulatorii, respectiv personalul medico-sanitar, personalul auxiliar, personal
 • administrativ, securitate și pază și alte categorii;
 • personalul din sistemul de medicină de urgență: ambulanță, SMURD, IGSU, IJSU, camere de gardă, CPU, UPU;
 • personalul din medicina primară – din rețeaua de medicină de familie, medicină școlară și asistență medicală comunitară;
 • personalul din laboratoare, farmacii și alți lucrători din domeniul sănătății;
 • personalul din serviciile stomatologice;
 • medici rezidenți, elevi și studenți cu profil medical;
 • paramedici și alți voluntari care își desfășoară activitatea în unități sanitare;
 • personalul de îngrijire care își desfășoară activitatea în centrele rezidențiale și medico-sociale;
 • personalul care acordă îngrijiri medicale și sociale la domiciliu;
 • personalul din serviciile de sănătate publică și anume din Institutul Național de Sănătate Publică, Direcțiile de Sănătate Publică;
 • personalul din unitățile sanitare ale ministerelor cu rețea sanitară proprie;
 • personalul din centrele de dializă și transfuzii;
 • personalul implicat în derularea campaniilor de vaccinare.

Unde vor fi distribuite dozele de vaccin care au ajuns azi în România

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre