Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Administrația Națională de meteorologie (ANM) a transmis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, valabilă în perioada 10 august – 7 septembrie. Aflăm cum va fi cu canicula și ploile.

Disconfortul termic rămân la ordinea zilei în acest sfârșit de săptămână. Canicula şi disconfortul termic vor persista în întreaga ţară pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă, când valorile termice maxime vor ajunge chiar şi 37 de grade Celsius, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Potrivit meteorologilor, pe 7 şi 8 august, în regiunile sudice şi estice, vremea va fi caniculară şi se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 34 şi 37 de grade Celsius, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală, în general, de 40 – 50 km/h. Îndeosebi vineri şi sâmbătă, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei şi, local, în Moldova şi Oltenia.

ANM precizează că valoarea ITU va depăşi pe arii restrânse pragul critic de 80 de unităţi şi în Câmpia de Vest, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă.

Săptămâna 10 – 17 august

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile sudice, iar în rest se vor situa înjurul celor normale pentru această perioadă.


Hrișcă cu perișoare la cuptor

Dezvăluiri incendiare. Marea pasiune a actriței Ellen DeGeneres: hărțuia copii


Săptămâna 17 – 24 august

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile centrale, nordice și la munte.

Săptămâna 24 – 31 august

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Săptămâna 31 august – 7 septembrie

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată țara.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre