Simona Ionescu / Redactor Șef

Cursa miliardarilor cu balonul. Richard Branson va fi copilot la primul zbor cu balonul stratosferic din lume în 2025

Cursa miliardarilor cu balonul. Richard Branson va fi copilot la primul zbor cu balonul stratosferic din lume în 2025
A făcut istorie în 2021, după ce a devenit primul miliardar care a ajuns în spațiu. Richard Branson se aventurează din nou și va fi copilot în 2025 primul zbor cu balonul stratosferic din lume.

Co-fondatorul Virgin, Richard Branson a fost confirmat drept copilot al primului zbor comercial cu balonul stratosferic din lume care va avea loc în 2025.

„Unele dintre cele mai magnifice experiențe din viața mea au avut loc în expediții cu balonul”

În timpul zborului, Richard Branson se va aventura la 20 de mile înălțime la bordul unei capsule presurizate, tractată de un balon. Branson nu este străin de aventurile cu balonul, după ce a doborât două recorduri mondiale de zbor cu balonul, traversând oceanele Atlantic și Pacific în 1987 și, respectiv, 1991.

„Aștept cu nerăbdare să șterg praful de pe vechea mea licență de balon”

Richard Branson

„Unele dintre cele mai magnifice experiențe din viața mea au avut loc în expediții cu balonul și sunt încântat să sprijin Space Perspective în călătoria sa. Sunt pasionat de aventură și de a-i ajuta pe colegii antreprenori să își atingă visele de afaceri. Aștept cu nerăbdare să șterg praful de pe vechea mea licență de balon înainte de unele zboruri de testare magnifice”, a declarat el.

Balonul este aproape la fel de înalt ca Turnul Eiffel

Branson va fi unul dintre cei trei piloți din călătoria inaugurală a Space Perspective în 2025, alături de cofondatorii companiei Jane Poynter și Taber MacCallum. În timpul lansării, balonul spațial masiv va fi umplut cu hidrogen, ridicând capsula presurizată Spaceship Neptune spre cer cu o viteză de aproximativ 12 mile pe oră.

Când este complet umflat, balonul este aproape la fel de înalt ca Turnul Eiffel și ar putea umple un întreg stadion de fotbal. Odată ce capsula ajunge la o altitudine de aproximativ 32 de kilometri, va pluti la niveluri deasupra atmosferei care nu au mai fost atinse până acum într-un zbor comercial cu balonul.

„Eforturile de pionierat ale lui Richard în industria baloanelor au fost o inspirație pentru noi”

În timpul lansării, masivul balon spațial va fi umplut cu hidrogen, ridicând capsula presurizată Spaceship Neptune spre cer la o viteză de aproximativ 12 mile pe oră

În septembrie a avut loc un zbor de testare fără echipaj, care a urmat aceeași traiectorie de zbor și aceeași altitudine ca și viitoarele călătorii. „Eforturile de pionierat ale lui Richard în industria baloanelor au fost o inspirație pentru noi atunci când am fondat Space Perspective”, a declarat Jane Poynter.

Nu a fost stabilită o dată precisă pentru zborul inaugural, dar Space Perspective a confirmat că acesta va avea loc în 2025.

„Suntem încântați de decizia lui Richard de a ni se alătura lui Jane și mie în calitate de copilot la primul zbor cu echipaj, valorificând experiența sa în acest domeniu pentru a asigura o călătorie inaugurală de succes”, a adăugat Taber MacCallum. Richard, alături de alți afaceriști, a făcut o investiție în Space Perspective, care, potrivit companiei, îi va accelera programul de dezvoltare și zbor de testare.

Prețul unui bilet va fi de 125.000 de dolari

Dacă zborul lui Branson se dovedește a fi un succes, acesta ar putea deschide calea pentru viitoare zboruri cu turiști la bord. Capsula va avea o capacitate de opt pasageri, cu locuri disponibile la prețul de 125.000 de dolari.

În prețul biletului intră cocktailuri, servicii de masă, WIFI de mare viteză și vederi incredibile ale planetei. Zborul de șase ore va include două ore pentru a admira curbura Pământului, „negrul total al spațiului și linia albastră subțire a atmosferei noastre”, a declarat Space Perspective. În ciuda prețului ridicat, Space Perspective a declarat că până în prezent au fost făcute peste 1.800 de rezervări.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre