Simona Ionescu / Redactor Șef

Cutremur în lumea miliardarilor. Ion Ţiriac a primit sentința de la judecători – Banii nu l-au putut salva

Cutremur în lumea miliardarilor. Ion Ţiriac a primit sentința de la judecători – Banii nu l-au putut salva
Fostul mare tenisman al lumii, Ion Țiriac e cu nervii la pământ, pentru că nu s-ar fi gândit niciodată ca judecătorii să dea o asemenea hotărâre.

Și totuși, s-a întâmplat… Pentru că Ion Țiriac nu și-a mai reînnoit permisul de port armă din anul 2014, a fost lăsat fără 18 arme de foc și 2928 de cartușe. Sentința e definitivă.

Oamenii legii i-au respins contestația

Miliardarul a făcut contestație în dosarul penal nr. 8041/300/2023, dar judecătorii au respins. A fost ultima sa șansă de a-și păstra armele… Asta înseamnă că afaceristul și-a luat adio de la bijuteriile sale pentru care a plătit o avere, pentru că prețul unei singure arme începe de la câteva zeci de mii de euro.

Va trebui să plătească și 400 de lei cheltuieli judiciare

„Tip solutie: ca nefondat. Solutia pe scurt: În temeiul art. 5491 alin. 6 si alin. 7 lit. a, cu aplicarea art. 5491 alin. 1 Codul de Procedură Penală, respinge ca nefondată contestaia formulată de contestatorul Ioan Ţiriac, împotriva încheierii din data de 31.05.2023, pronuntată de Judecătoria Sectorului 2 Bucuresti, în dosarul nr. 8041/300/2023.

Ion Țiriac a rămas fără armele de vânătoare

În baza art. 275 alin. 2 Codul de Procedură Penală, obligă contestatorul la plata sumei de 400 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată conform art. 405 alin. 2 Codul de Procedură Penală, prin punerea minutei la dispozitia părtilor si a procurorului, prin mijlocirea grefei instantei, astăzi, 08.09.2023. Document: Încheiere finală (dezinvestire)  223/2023  08.09.2023” este decizia instanței în cazul Ion Țiriac.

Ce va trebui să facă afaceristul în termen de zece zile

Conform legii în vigoare, în termen de zece zile de la expirarea perioadei de valabilitate a documentului, Ion Țiriac va trebui să ducă atât armele cât și toată muniția la un armurier autorizat. Până la venirea pandemiei de coronavirus, an de an nume mari din toată lumea participau la partidele de vânătoare organizate de Ion Țiriac pe domeniul său din Balc.

Ulterior, Țiriac și-a cumpărat un domeniu de vânătoare în Namibia, Africa, unde vânează antilope și leoparzi. Sursele spun că, din cauza taxelor foarte mari, Țiriac a renunțat la domeniul de la Balc de peste 11.000 de hectare și a păstrat doar țarcul unde are loc vânătoare care se întinde pe 1500 de hectare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre