Simona Ionescu / Redactor Șef

„Dame” Bassey, celebră pentru muzica din James Bond, dă audiența pe spate la 83 de ani

„Dame” Bassey, celebră pentru muzica din James Bond, dă audiența pe spate la 83 de ani
Vedeta galeză Shirley Bassey, celebră pentru temele muzicale din trei filme cu James Bond, va lansa în 2020 primul ei album de studio după o pauză de peste cinci ani. Albumul va marca 7 decenii de carieră a artistei.

Noul album va fi lansat în a doua parte a anului 2020 şi este considerat „un final grandios” de carieră, dedicat fanilor artistei. Precedentul album de s-a intitulat „Hello Like Before” şi a fost lansat de RCA în anul 2014.

Bassey, originară din Cardiff, a lansat până acum 70 de albume, care s-au vândut în aproape 140 de milioane de copii. În ciuda vârstei înaintate – artista este acum în vârstă de 83 de ani – acesta pare de neoprit și continuă să cânte. Potrivit reprezentanţilor Decca Records, noul material discografic va include piese noi, compuse special pentru Shirley Bassey, dar şi o serie de single-uri care îi reflectă viaţa şi cariera. Înregistrările au avut loc la Londra, Praga, Monaco şi în sudul Franţei.

Prima galeză în topul britanic

Născută în Tiger Bay, Shirley Bassey a început să cânte în adolescenţă în oraşul Cardiff, susţinând concerte în baruri şi în cluburi într-o perioadă în care lucra şi într-o fabrică. Talentul însă i-a fost recunoscut. În anul 1959, a devenit primul artist galez care a ajuns pe primul loc în topul britanic, graţie piesei „As I Love You”. A fost doar o primă premieră din viața artistei.


Românul s-a născut poet. Dănileț nu face excepție. Exclusiv

Fata care și-a spus povestea violului pe Netflix și-a luat zilele


Shirley Bassey a fost prima câştigătoare a premiului Brit atribuit la categoria „cea mai bună artistă solo britanică” în 1977 şi, totodată, primul muzician care a fost recompensat cu distincţia Freedom of the City of Cardiff.

În anul 2000, cântăreața Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii pentru servicii deosebite aduse artei interpretative. Ea a primit astfel titlul de „Dame”, echivalentul feminin al titlului de Sir, acordat cavalerilor Ordinului Imperiului Britanic.

Printre cele mai cunoscute cântece din repertoriul cântăreţei Shirley Bassy se numără temele muzicale folosite în trei filme din franciza „James Bond” – „Goldfinger”, „Diamonds Are Forever” şi „Moonraker”.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre