S-a retras din televiziune după ce a fost condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare și a executat o mare parte din ei. Dar a rămas cu interdicția de a lucra în media. Dan Diaconescu se va întoarce, are un plan.
Dan Diaconescu are un plan bine pus la punct pentru a reveni. Ce surpriză ne pregătește
În ultima perioadă, Dan Diaconescu a început să fie tot mai prezent în lumea bună. Merge la petreceri, face duete cu lăutari și, mai nou, potrivit Cancan, acesta revine în atenția celor care îl iubesc. Inteligent așa cum îl știm, fostul patron al OTV-ului a găsit o modalitate prin care poate sta în fața tinerilor și a-i învăța să facă televiziune.
Sursele spun că acesta vrea să folosească platforma „Zoom Meeting” și să intre în contact cu 1000 de adolescenți pe tură. Nu ar încălca astfel nici un ordin judecătoresc și evident că ar face și un bănuț. Pentru că are interzis să desfășoare orice activitate care ține de presa scrisă sau audiovizuală până în 2025, Diaconescu a cerut cu câțiva ani în urmă să-i fie anulată condamnarea, apelând la ajutorul Curții Europene a Drepturilor Omului.
Și fiica lui și-a lansat televiziune de podcast-uri
Pentru că așchia nu sare departe de trunchi, fiica lui Diaconescu, Dona, și-a lansat pe 1 decembrie propria televiziune de podcast-uri din România, denumită Job TV. Tânăra, care e elevă la Liceul „Gheorghe Lazăr” din București, va discuta subiecte din sfera cryptomonedelor, bursă sau pariuri.
Pentru ce e învinuit Diaconescu
Considerat unul dintre cei mai iubiți oameni de presă ai României, Dan Diaconescu a fost reținut de DNA pentru suspiciunea de șantaj. El l-ar fi șantajat pe primarul unui comune din Ardeal, care i-ar fi dat, prin intrmediul unui alt bărbat, 30.000 de euro și 42.000 de lei.
„Ameninţarea a constat în dezvăluirea, la postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru primar. Cum ar fi invocarea faptului că ar fi corupt, că ar fi săvârşit tranzacţii ilicite cu terenuri agricole aparţinând cetăţenilor comunei, păgubindu-i pe aceştia, că are o avere importantă obţinută ilicit şi că face trafic de influenţă pe lângă unii miniştri”, a susținut DNA în rechizitoriu.
Sursă foto: aleph news
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook